in ,

Parking na kom trenutno propada 3.000 nikad voženih BMW i Mini automobila

BMW je pošiljku vrednu stotine milione dolara koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao…

Prije dve godine ekipa s portala Jalopnik objavila je fotografije hiljade skupocjenih BMW i Mini modela koji stoje na jednoj ledini u vlasništvu aukcijske kuće Adesa u kanadskom Vancouveru, a koji se nisu smeli prodati.

Sada se na Instagram profilu Supercar.fails pojavio novi snimak s tog velikog parkirališta na otvorenom s hiljadama BMW modela koji su i dalje osuđeni na propadanje. Pritom nije potpuno jasno zašto u međuvremenu ako su već “otpisani”, nisu završili u “presi” i iskorišćeni za proizvodnju drugih automobila.

Šta se dogodilo? Naime, 2015. godine kanadsku luku Halifax pogodilo je zimsko nevreme, a u procesu transporta s broda na železnicu pa dalje do salona, tamo se zateklo tačno 2966 naručenih potpuno novih BMW-a i Minija.

More je snažno zasolilo automobile pa je odlukom vladine agencije zbog snažne izloženosti automobila pogubnom uticaju slane morske vode, BMW dobio nalog kako svi automobili iz transporta moraju biti povučeni s tržišta opozivom.

Ukratko, BMW je pošiljku vrednu stotine milione dolara koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao…

Umesto naručenih automobila iz opoziva, BMW je ponovo napravio 2966 istih takvih koji su isporučeni kupcima, a automobile iz videa danas više niko ni ne spominje. Osim kad neko snimi video klip poput ovog u kojem vidimo te hiljade nikad voženih BMW-a koji još imaju najlon na sedištima i koji već godinama stoje i trunu…

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Češki predsednik prevezen u bolnicu

Renault u Minhenu predstavio “peticu” za budućnost