in

Češki predsednik prevezen u bolnicu

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsednika

Predsednik Češke Miloš Zeman (77) prevezen je u utorak, iz za sada nepoznatih razloga, u vojnu bolnicu u Pragu u kojoj se igrom slučaja obreo i bivši predsednik Vaclav Klaus zbog problema s visokim pritiskom.

Vojna bolnica potvrdila je da je Zeman hospitalizovan, ali je odbila da komentariše zašto i da potvrdi nezvanične informacije dnevnika Pravo da se radi o potrebi dužeg lečenja.

Bilo kakav komentar za medije odbio je i Zemanov portparol, dok je njegov savetnik Martin Nejedli rekao da je navodno čuo da je predsednik zakazivao redovnu kontrolu, javlja Beta.

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsednika, osim toga da ima šećernu bolest i neuropatiju u nogama zbog čega se godinama otežano kretao, a od aprila ove godine je u invalidskim kolicima.

Klaus (80) koji je jedan od glavnih protivnika vakcinacije, pokrivanja lica i drugih sanitarnih mera u pandemiji COVID-19 preležao je tu bolest krajem februara a tokom ovog vikenda osećao se loše.

– Bilo mu je loše i tokom pregleda su konstatovali da ima visok pritisak. Sada čeka dalje testove u bolnici – kazao je Klausov portparol Petr Macinka.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sasa jankovic

Janković otkrio: Stranci mi nudili da rušim Vučića uz pomoć krtice iz SNS-a!

Parking na kom trenutno propada 3.000 nikad voženih BMW i Mini automobila