in

Gadafijev sin pušten iz zatvora, preseliće se u Tursku?

Al-Saadi, koji jeimao ulogu u upravljanju sportskim aktivnostima zemlje tokom Gadafijeve vlasti, takođe je igrao u fudbalskoj reprezentaciji Libije

Sin svrgnutog libijskog lidera Muamara Gadafija pušten je iz zatvora u glavnom gradu Tripoliju, saopštili su u nedelju izvori bezbedbosti, prenose agencije.

Al-Saadi Gaddafi (48) oslobođen je odlukom libijskog glavnog tužilaštva i odobrenjem premijera te zemlje Abdul Hamida Dbeibeha.

Navedeno je i da je napustio zemlju kako bi se preselio u Tursku.

Al-Saadi, koji je imao ulogu u upravljanju sportskim aktivnostima zemlje tokom Gaddafijeve vlasti, takođe je igrao u fudbalskoj reprezentaciji Libije.

Pobegao je u Niger nakon pada Gadafijevog režima 2011. godine, ali je vraćen u Libiju kako bi mu se 2014. godine sudilo po optužnici za proneveru tokom predsedavanja Libijskim fudbalskim savezom.

Najavljujući Gadafijevo puštanje na slobodu, Dbeibeh je na Twitteru napisao da zemlja ne može nastaviti bez pomirenja i uspostavljanja države bez pružanja pravde, primene zakona, poštovanja načela podele vlasti i poštovanja sudskih procedura i odluka.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

covid pasosi

Engleska uvodi Covid potvrde ovog meseca

Surfer umro nakon napada ajkule