in

Šapić: Došlo je vreme da se srpski narod na ovim prostorima ujedini i da stane u odbranu vitalnih nacionalnih interesa!

aleksandar sapic

“Došlo je vreme da se srpski narod na ovim prostorima ujedini i da stane u odbranu vitalnih nacionalnih interesa. Ako ovi momenti nisu oni u kojima ćemo svi da stanemo kao jedan, da političke različitosti i stranačke boje ostavimo po strani, da odamo poštovanje žrtvama ratova i progona koji su se događali nad našim narodom, onda ja ne znam koji su to momenti“, poručio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Šapić je istakao da mu je drago što se u dobrom delu našeg društva polako formira svest o važnosti srpskog jedinstva i situacija u kojima svi moramo da budemo kao jedan i da ne smeju da postoje razlike. On je sve političke lidere pozvao, da bez obzira na razlike koje postoje, pokažu odgovornost prema našem narodu i zajedno postave granice koje se ne smiju prelaziti.

-Nama je dosta sukoba i ratova, i zato pozivam ljude koji se bave ovim poslom da se dozovemo u pamet, da postavimo liniju koju nećemo prelaziti, da pokažemo da je srpski narod dovoljno sazreo i da može da vodi računa o sebi, a političke razlike će uvek postojati. Mi ćemo širiti jednu prijateljsku, bratsku atmosferu, a sutra ko god bude dobio poverenje građana u obavezi je da štiti ceo narod-rekao je Šapić.

Naveo je da će se svaki član Srpske napredne stranke jednako zalagati i braniti pripadnike našeg naroda, bez obzira na to da li su glasali za Srpsku naprednu stranku ili ne.

-Borićemo se protiv onih koji su zarad sitnih političkih interesa spremni da truju narod, unose mržnju, dižu komšiju na komšiju, brata na brata, protiv pojedinaca koji su spremni da po svaku cenu zatru srpsko društvo, ali nećemo zamerati onim ljudima koji ih podržavaju i to je velika razlika- rekao je Šapić.

On je naglasio da vrsta atmosfere koju u našem društvu svojim postupcima stvaraju pojedini opozicioni lideri ničemu ne vodi.

-Ubeđen sam da ćemo mi kao organizacija učiniti sve da ne širimo ovu vrstu defetizma i atmosfere u društvu koja podrazumeva sijanje zla, zato što je našem narodu dosta razjedinjavanja. Kada god smo kroz istoriju dizali ruku jedni na druge, svađali se, nismo bili dovoljno zreli da postavimo elementarne zajedničke ciljeve i odbranimo državne interese, tada su svi drugi profitirali- zaključio je Šapić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

miholjska prevlaka

Leposavić priznao eparhijama SPC u Crnoj Gori da postoje od 1220. što je fakat ali i zavetna želja Amfilohija!

horoskop

Dnevni horoskop za 11. avgust 2021. godine