in

Vojni avion pao u selo: Najmanje 50 poginulih, ima i povređenih meštana sela

Osobe koje su preživele nesreću prebačene su u bolnicu, a zvaničnici su naveli da se nastavlja potraga i spašavanje nestalih osoba

Najmanje 50 ljudi poginulo je kada se vojni avion juče srušio tokom sletanja na jugu Filipina.

Ministarstvo odbrane Filipina ranije je objavilo da se vojni avion tipa C-130, u kojem se nalazilo ukupno 96 ljudi, srušio u selu Bangkal koje pripada gradu Patikul, pokušavajući sleteti na ostrvo Jolo u provinciji Sulu.

General Edgard Arevalo potvrdio je da je 49 osoba preživelo nesreću, dok je poginulo najmanje 50 osoba, među kojim 47 pripadnika vojske. U padu aviona povređeno je i nekoliko meštana sela.

Osobe koje su preživele nesreću prebačene su u bolnicu, a zvaničnici su naveli da se nastavlja potraga i spašavanje nestalih osoba.

Ministar odbrane Delfin Lorenzana izjavio je da su se u avionu nalazila tri pilota i pet članova osoblja kabine, dok su ostatak činili članovi vojnog osoblja.

Vojni avion se srušio nakon što je promašio pistu tokom sletanja, a potom se zapalio.

Avioni C-130 inače se koriste za prevoz trupa i zaliha. Takođe su često raspoređeni za pružanje humanitarne pomoći i pomoć u katastrofama.

Avion je letio iz vaydušne baze u Manili i prošao pored grada Cagayan de Oro u južnoj regiji Mindanao pre nego je krenuo prema ostrvu Jolo.

Većina putnika nedavno je završila osnovnu vojnu obuku i bila je raspoređena na Mindanaou.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 4. jul 2021, godine

Dogovoreno oslobađanje broda koji je blokirao Suecki kanal