in ,

Norvežanin Daniel Tande preživeo strašan pad na ski skakaonici na Planici (Video)

U probnoj seriji prvog dana finala Svetskog kupa u skokovima u skijanju u Planici, norveški reprezentativac Daniel Andre Tande teško je pao i morao je da bude prevezen u bolnicu u Ljubljani.

Tande je izgubio kontrolu nad skijama i pao pri uzletu sa skakonice na Planici, a onda se prevrtao sve do dna.

Zdravstveno stanje norveškog skakača Daniela Andreja Tandea, koji je u četvrtak pretrpeo težak pad na Planici, stabilno je i nalazi se u bolnici u Ljubljani.

Poslednja medicinska prognoza je dobra, nadamo se da će sutra biti još bolje i da će već moći da razgovara sa nama. Bilo je zaista teško, bilo je u vrlo lošem stanju posle pada – rekao je Clas Brede Braten, sportski direktor norveške ekipe u skijaškim skokovima.

Braten je istakao brzinu pomoći pružene Tandeu, koji je bio u bolnici u Ljubljani samo 59 minuta nakon pada.

Tande je u četvrtak u probnoj seriji izgubio kontrolu nad skijama i pao na glavu odmah na početku sletanja, a zatim se dugo kotrljao niz padinu skijališta čuvene braće Gorišek.

Povodom povreda Norvežanina, šef zdravstvene službe u Planici Tomislav Mirkovič rekao je da će one biti objavljene nakon svih testova. Lekari su navodno Tandea doveli u stanje kome da bi smanjili potencijalno oštećenje mozga.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 27. mart 2021. godine

srbija eu

EU podigla lestvicu za Srbiju, koju mnoge članice ne bi mogle da preskoče