in

KRIVOKAPIĆ ODGOVORIO DJUKANOVIĆU: “S kim to DPS planira da sruši Vladu Crne Gore”!

Iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore reagirali su na najnovije saopštenje Demokratske partije socijalista u kom se navodi da se Vlada već raspala, kao i da samo strah od DPS, sprečava vladajuću koaliciju da tu činjenicu formalizuje u parlamentu.

Predsednik i Premijer Crne GOre

“Nažalost, iz ovog partijskog saopštenja može se zaključiti da upravo zaborav stanuje u vašim redovima. Kao što znate voljom naroda, 30. avgusta je vaša partija i predsednik koji je i tada pretio i omalovažavao demokratsku javnost, dobio jasan odgovor građana Crne Gore. Ako ste to već zaboravili, moraćete se ipak pomiriti sa realnošću.

A dok to ne uradite, vaše paušalne procene i kvalifikacije jednako su ozbiljne konstatacijama vašeg predsednika da će skratiti mandat aktuelnoj Vladi.

A ako mislite da ostavite utisak iole kredibilnog subjekta, objasnite javnosti kako vaš predsednik planira i sa kim da ruši Vladu?

Upravo je to mera vašeg uzaludnog nadanja, odnosno neznanja da vaš predsednik bez formalne većine to nije u mogućnosti.

A što se tiče vaše primedbe da premijer pokušava da utiče na nezavisnost sudske vlasti, govori o količini očiglednog straha, od funkcionisanja pravne države.

Premijer, za razliku od doskorašnje prakse vašeg predsednika ne planira da vrši uticaj ili se meša u sudsku granu vlasti. Ali, veoma je zainteresovan da se pravosudni organi oslobode od stega vaših uticaja, koji su konstatovani i u izveštajima međunarodnih organizacija.

Koliko god ulagali napore da držite tenzije i opstruirate rad Vlade, zajedno sa pojedinim konstituentima parlamentarne većine, to vam neće proći!”, navodi se u reagovanju Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„ELMA SINANOVIĆ, NOVI PAZAR I RODJENDAN“: Stefan Unić je baš za njegov rođendan poželeo ovo!

kurti makron

KURTI OTKRIO: „Francuski predsednik Makron me je pitao šta ćemo Srbiji dati u zamenu za priznanje Kosova“!?