in

Otac Gojko Perović za A1: Crkva ne stoji iza Zdravka Krivokapića i njegove Vlade!

gojko perovic

Rektor cetinjske Bogoslovije sveštenik Gojko Perović saopštio je da onog momenta kada je Zdravko Krivokapić postao mandatar, a posebno kada je postao premijer, on više nema nikakve organizacione kopče sa Crkvom, odnosno da Crkva stoji iza njega i vođenja politike njegove Vlade.

“Crkva nema veze sa vođenjem Vlade Zdravka Krivokapića, saopštio je u emisiji „U žiži“ na TV A1 rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

„Neumesno je što nas sada neki pozivaju u prostor gde nam nije mesto. Politička partija je komad celine, a crkva je celina koja sve objedinjuje i poziva na jedinstvo“, kazao je Perović.

On je saopštio da Crkvi nije mesto u političkog životu Crne Gore.

„Ako je bilo prošle godine zbog onog anticrkvenog i antiustavnog zakona, više nije“, istakao je Perović.

Na pitanje zašto ga mnogi optužuju da je dio Prve i Druge familije, Perović kaže da plaća cenu prevelikog javnog eksponiranja tokom litija.

„Plaćam cenu što sam bio jedan od brbljivijih popova tokom litija. Javno sam se angažovao, možda i preko mere, ali sam znao šta je bivša vlast htela sa crkvom da uradi. Oni su hteli da stave crkvu pod svoje. Predsednik države Milo Đukanović je rekao pred parlamentarne izvore da hoće da naprave novu crkvu, a to je direktno kršenje Ustava koji jasno kaže da su crkva i država odvojene“, naveo je Perović.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EKSKLUZIVNO STEFAN UNIĆ: Tari Herić mi je idol, on je vrhunski Tik Toker

andrija mandic

Mandić: Krivokapić je izdao narod, ne može više da bude premijer!