in ,

EKSPLOZIJE I GUST DIM NA MESTU NESREĆE: Srušio se vojni avion, 12 poginulih…

Pilot i jedan putnik, prema rečima građana i objavama na društvenim mrežama, preživeli su i prebačeni su u vojnu bolnicu.

Vojni avion srušio se u četvrtak u blizini drugog po veličini mijanmarskog grada Mandalaja, pri čemu je poginulo 12 ljudi, objavila je gradska vatrogasna služba u objavi na društvenim mrežama.

Avion je leteo iz glavnoga grada Naypyidawa u grad Pyin Oo Lwin, a srušio se pri sletanju i pao oko 300 metara od čeličane, izvestila je vojna televizija “Myawaddy”.

U avionu je bilo šest vojnih zvaničnika, ali i vojnici koji je trebalo da prisustvuju ceremoniji u budističkom hramu, izvestili su drugi mediji.

Na zemlji nema žrtava. Pilot i jedan putnik, prema rečima građana i objavama na društvenim mrežama, preživeli su i prebačeni su u vojnu bolnicu.

Zasad nije jasno što je uzrokovalo pad. Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se kako je bok aviona teško oštećen.

Mijanmar je u previranjima otkako je 1. februara vojnim pučem svrgnuta izabrana vlada koju je vodila Aung San Suu Kyi, sa svakodnevnim protestima u gradovima i borbama u pograničnim krajevima između vojske i milicija etničkih manjina.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Južnoafrikanka rodila 10 beba u Pretoriji, što bi mogao da bude novi svetski rekord, muž oduševljen: ‘Sedam dečaka i tri devojčice.‘

milan radojevic

Heroj iz Vrbasa izbavio dvoje dece iz Pacifika