in

Predsedniku opštine Palilula određen pritvor, šestoro se brane sa slobode

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Odluku o pritvoru donio je kasno sinoć sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, preneo je Tanjug.

Pritvor je određen i za D. V, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode, saopštio je Viši sud.

Za G. P, M. M, D. L, Z. P. i Đ. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima. Sud je odbio da odredi pritvor i za Z. R.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su juče detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Tereti se i za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su i građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tuca advokata

Tuča advokata u Beogradu: Povređen jedan od vođa protesta

horoskop

Dnevni horoskop za 6. jun 2021. godine