in

KURTI SE MALO ZAIGRAO, IZ NATO-a MU PORUČILI: “Dalje nećeš moći”

Zvaničnik NATO snaga iz Brisela rekao je da Kosovske bezbednosne snage ne mogu ići na sever Kosova bez prethodnog odobrenja komandanta KFOR-a. Za početak, toliko o tome da Kosovo ima suverenitet.

Foto: EPA-EFE

Kako je zvaničnik NATO-a potvrdio za “Kosovo Online”, Alijansa prepisku između tadašnjeg kosovskog premijera Hašima Taćija i bivšeg generalnog sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena smatra sporazumom.

“Prema Briselskom sporazumu iz 2013., KSS ne može se kretati severnim delom Kosova bez prethodnog odobrenja komandanta KFOR-a. Za NATO je Briselski sporazum 2013. razmena pisama između bivšeg generalnog sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena i Hašima Taćija”, objasnio je zvaničnik.

On je podsetio na nedavni sastanak generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

“Tokom nedavne posete gospodina Kurtija, generalni sekretar NATO-a Stoltenberg naglasio je da je posvećenost NATO-a stabilnosti na čitavom Zapadnom Balkanu nepokolebljiva. Ponovio je da je Misija KFOR, koju predvodi NATO, usredsređena na svakodnevnu primenu svog mandata, koji proističe iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da se obezbedi sigurno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice na Kosovu”, navodi se u odgovoru zvaničnika.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zašto žene žale za detinjstvom

STEFAN UNIĆ: Treba da znate sve!