in

Majkrosoft istražio vezu Bila Gejtsa sa zaposlenom u kompaniji

bil gejts
Foto: YouTube Printscreen

Majkrosoft je sproveo istragu o vezi ko-osnivača kompanije Bila Gejtsa sa jednom zaposlenom, pre skoro 20 godina, nakon što je kompanija 2019. obaveštena da je Gejts pokušao da stupi u romantičnu vezu sa tom osobom, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Majkrosoft je u drugoj polovini 2019. dobio prijavu da je Gejts “pokušao da započne intimnu vezu sa zaposlenom u kompaniji 2000. godine”, saopštio je portparol Majkrosofta.

“Komisija upravnog odbora Majkrosofta je razmotrila prijavu, uz pomoć pravne firme angažovane spolja, kako bi se sprovela detaljna istraga. Tokom istrage, Majkrosoft je pružio veliku podršku zaposlenoj osobi koja je prijavila slučaj”, saopšteno je iz kompanije.

Vol Strit džornal je u nedelju objavio da je odbor Majkrosofta zaključio da je Gejtsov odnos sa radnicom kompanije bio neprikladan, i da treba da napusti položaj u bordu 2020, pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom u kompaniji.

Portparol Majkrosofta nije želeo da komentariše da li je odbor odlučio da Gejts treba da ode iz odbora.

Gejtsov portparol je u izjavi za Vol Strit džornal rekao da njegova odluka da napusti bord nema nikakve veze sa njegovim odnosom sa radnicom kompanije.

“Pre skoro 20 godina dogodila se afera koja je završena sporazumno. Bilova odluka da se postepeno povuče iz odbora nije ni na koji način bila povezana sa tim. Zapravo, nekoliko godina pre toga je izrazio želju da provede više vremena baveći se svojim filantropskim aktivnostima”, navedeno je u saopštenju.

Portparol Fondacije Bila i Melinde Gejts izjavio je za Rojters da fondacija stoji pri saopštenju koje je dostavljeno američkom dnevniku.

Milijarder koji je 1975. bio jedan od osnivača Majkrosofta i do 2000. godine služio kao njen izvršni direktor, u martu 2020. je saopštio da se povlači iz odbora kompanije kako bi se više posvetio filantropiji.

Gejts i njegova supruga Melinda su nedavno saopštili da se razvode posle 27 godina braka.

(Rojters)

Napisao Rojters

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aleksandar Vucic

Dijalog vlasti i opozicije u Srbiji: Farsa koja ne vodi ničemu

milo djukanovic

Crna Gora: DPS bojkotuje rad parlamenta