in

Trajković: Atentat na Vuka Draškovića u Budvi organizovala britanska služba, a ne Milošević!

Zvonimir Trajković, politički analitičar i bivši savetnik Slobodana Miloševića otkrio je da je leta 2000. godine kada je pucano na Vuka Draškovića u Budvi ta akcija imala samo jedan cilj.

Cilj napada je bio da Vuka uplaše i tako ga sklone iz DOS-a.

– Drašković baš nije hrabar čovek. Vuka je trebalo uplašiti. Zamislite komandosa, specijalca državne bezbednosti koji sa dva i po metra promaši čoveka. I to ne jednim metkom nego ga promaši sa 5-6 metaka – priča Trajković.

On napominje da je bio u toj Draškovićevoj kući.

– To je jako blizu. Odatle niko ne može da promaši. A to su radili zapadnjaci a ne Milošević. I to nije bio zemunski klan. To su radili Britanci. Koga su oni uzeli za izvršitelja, e to je nešto drugo. A ceo plan je bio da se Drašković uplaši i da ga isključe iz DOS-a – tvrdi Trajković u intervjuu za “Balkan info”.

Prema njegovim rečima cilj isključivanja Draškovića iz DOS-a je bio taj da bi se omogućilo da Koštunica bude protivkandidat Miloševiću na izborima te godine.

– Jer Drašković kada se pojavi u DOS-u je hteo samo da bude on pa on. Ne mogu onda da stave Koštunicu kao protivkandidata Miloševiću. Ako stave Draškovića izgubiće. Ako stave Đinđića izgubiće i on od Miloševića. Oni su tražili nekog, da tako kažem, bezbojnog čoveka, manje poznatog narodu. I još pokrali Miloševića na izborima i napravili tu kao pobedu – priča Trajković.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kosovo je Srbija: Mapa austrijskog medija iznervirala Prištinu

Dan pobede nad fašizmom