in

Gotovo mesec dana kasnije, otkriven uzrok smrti princa Filipa

princ filip i kraljica elizabeta

Suprug kraljice Elizabete princ Filip preminuo je mirno u zamku Vindzor 9. aprila, a njegovu smrt potvrdio je Sir Huv Tomas, šef kraljevskog medicinskog domaćinstva. Sada je objavljen zvanični sertifikat o smrti koji je otkrio da je 99-godišnjak umro od starosti, prenosi magazin Hello.

Starost kao uzrok smrti prihvaćena je u Engleskoj i Velsu za pacijente starije od 80 godina, a lekar koji je potpisao Filipovu umrlicu lično se brinuo o pokojnicima tokom dužeg vremenskog perioda i primetio je postepeni pad opšteg zdravstvenog stanja.

U dokumentu se njegovo puno ime navodi kao: „Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Filip, vojvoda od Edinburga koji je ranije bio poznat kao grčki i danski princ Filippos, ranije poznat kao Filip Mountbatten“. Njegovo prvo zanimanje navedeno je kao „pomorski oficir“, dok je drugo „Muž njenog veličanstva, kraljica Elizabeta II, suverena“.

Princ Filip preminuo je pre skoro mesec dana, a Bakingemska palata saopštila je tužnu vest izjavom koja je glasila: „Njeno veličanstvo kraljica sa dubokom tugom objavljuje smrt svog voljenog muža, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa, vojvode od Edinburga. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo je jutros mirno umrlo u dvorcu Vindzor. Kraljevska porodica pridružila se ljudima širom sveta oplakujući ovaj gubitak. Dalja saopštenja biće objavljena u dogledno vreme. “

Smrt vojvode od Edinburga 13. aprila, četiri dana nakon njegove smrti, registrovao je njegov privatni sekretar, brigadir Arči Miler-Bakevel, koji je prisustvovao sahrani sa kraljevskim okruzima Vindsor i Maidenhead. Njegova sahrana održana je osam dana kasnije, a prisustvovalo je samo 30 ljudi, uključujući i njegovog unuka princa Harija, koji je doleteo iz Los Anđelesa bez supruge Megan Markl, koja je u poodmakloj trudnoći i lekari su joj savetovali da ne putuje.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelješki most

Evropska komisija priprema zakon protiv kineskih…

racija u riju

Najmanje 25 ubijenih u raciji u Riju, policija kritikovana