in ,

Ova tri pitanja otkrivaju da li ste spremni za brak

prevarena zena

Brak je zajednica koja traži dosta truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku. Međutim, kako znati kada ste zaista spremni za brak? Postoje tri pitanja koja bi pre ulaska u brak trebalo da postavite sami sebi, a vaši lični iskreni odogovori će vam otkriti sve.

 Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?


Da li želite da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svog partnera stavljaju ispred svoje. U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele da učine srećnom. Zašto bismo ikada želeli da napustimo osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

Zašto volite partnera?


“Zato što ga jednostavno volim”, najgori je odgovor koji možete sebi dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak i da još uvek ne razumete značenje ljubavi. Suprotno uvreženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. Ipak, to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedno drugo?


Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje sebi morate postaviti glasi: “Hoće li život kakav želite da živite, koji vas usrećuje i koji osećate da morate voditi, biti takav i u braku?” Drugim rečima, da li su planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živeti, ali i puno veće poput one o planovima oko dece i religioznih stavova.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno: “Da”, to se neće promeniti preko noći već se problem može samo pogoršati.

(MiniMagazin)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Učitavam...

0
vakcinacija

Dobro je, ali može i bolje: Revakcinisano preko milion i po građana

goran svilanovic

POVRATAK OTPISANOG: Bivši ministar inostranih poslova Srbije Goran Svilanović ima novi posao u Crnoj Gori