in

(VIDEO) Decu im NEĆEMO OPROSTITI: 22 godine od krvavog NATO zločina u Murini

Poginuli su učenici Osnovne škole „Petar Dedović“ Miroslav Кnežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Кomatina i domaćica Milka Кočanović

Troje mališana poginulih u bombardovanju Murine

Na današnji dan, pre tačno 22 godine, razorni projektili NATO pakta, tokom akcije besramno nazvane „Milosrdni anđeo“, sručili su se na limski most i nedužne mještane varošice Murino, koja se nalazi na sjeveru Crne Gore.

U NATO bombardovanju Murina, jednom od najtežih zločina tokom agresije na SR Jugoslaviju, stradalo je šest civila, od čega troje dece.

NATO avijacija je bez ikakve objave i objašnjenja sa desetak projektila bombardovala most na Limu u samom centru naselja. Stradali su civili koji ni na koji način nisu učestvovali u ratnim dejstvima, među njima dve devojčice i jedan dečak.

Poginuli su učenici Osnovne škole „Petar Dedović“ Miroslav Кnežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Кomatina i domaćica Milka Кočanović. U napadu su teško povređeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković.

Most na Limu je oštećen, a nije bilo nijedne kuće u okruženju koja nije pretrpela štetu. Stradali su i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mesna prodavnica, kao i Dom kulture.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 30. april 2021. godine

tramvaj dorcol

Tramvaj izleteo iz šina u tek renoviranoj ulici i udario u zgradu (FOTO)