in

KOHA: NOVI “NON PEJPER” Na pomolu je rasplet, Vučić priznaje Kosovo, a zauzvrat će dobiti…

Pojedine diplomate, koje je list kontaktirao, „manje – više“ potvrdile da su tačke u dokumentu u skladu sa onim što se očekuje da će biti tema razgovara u nastavku dijaloga.

Redakcija prištinskog lista Koha dobila je dokument za koji navode da je “non pejper”, a koji su sastavile Nemačka i Francuska, u sklopu zajedničke inicijative ove dvije države za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Autentičnost ovog dokumenta Koha nije potvrdila, ali kažu da su neke diplomate, koje je list kontaktirao, „manje – više“ potvrdile da su tačke u dokumentu u skladu sa onim što se očekuje da će biti tema razgovara u nastavku dijaloga.

Glavni i odgovorni urednik Kohe Agron Bajrami je na svom Tviteru izdvojio nekoliko tačaka tog dokumenta među kojima su da će Srbija i Kosovo poštovati međusobni suverenitet i integritet, da će postojati Autonomna oblast Severno Kosovo, Mitrovica kao carinska zona, da će svi prethodni dogovori morati da se ispune, da će dogovor biti postignut do februara 2022, a do tada će postojati moratorijum na lobiranje za i protiv priznavanja nezavisnosti Kosova.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vucic

Vučić nakon sastanka sa Boreljom: Najbolja poseta Briselu ikada, nastavak dijaloga 13. maja

udes u zagrebu

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ ZAGREBA: Ovaj čovek slavi drugi rođendan, neverovatno je kako je uspeo da izbegne leteći Audi