in

Opozicija: Neuspeh pregovora znači ulica

Izvor: POLITIKA  Autor:Vojislav Milovančević

Deo opozicionih političkih partija još nije doneo odluku da li će učestvovati na izborima raspisanim za proleće naredne godine. Kako kažu, bojkot kao opcija nije u potpunosti isključena, navodeći da će njihovo učešće u izbornoj trci zavisiti od ishoda pregovora sa predstavnicima vlasti, odnosno volje režima da ispuni zahteve koji se odnose na slobodu medija i fer izborne uslove.

U javnosti se već nekoliko dana, u susret pregovorima vlasti i opozicije, govori i o eventualnom ponavljanju bojkota izbora. Opozicionari, nezadovoljni činjenicom da vlast još nije dala zeleno svetlo za početak pregovora, ističu da pomenuta opcija nije u potpunosti isključena, te da će eventualni neuspeh razgovora sa režimom produbiti političku krizu u zemlji.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ističe da će Srbija, ukoliko se ne prihvate zahtevi demokratske javnosti, skliznuti potpuno u totalitarizam, te da će Evropa dobiti novog Lukašenka.

“Aleksandar Vučić će od Srbije napraviti kineski magacin. Ako nema uslova za izbore naravno da nema ni izbora, pa samim tim na istima ne možemo da učestvujemo. U tom slučaju će se duboka politička kriza u kojoj se nalazimo preneti na ulice, što je opcija protiv koje se iskreno borim. Smatram da dešavanja na ulici niko ne može da kontroliše i posledice mogu da budu fatalne”, kaže Đilas za Nova.rs.

Aleksić: Trenutno se ništa nije promenilo

Prema rečima potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, njegova partija nije donela odluku o učešću na izborima, navodeći da će ona zavisti od toga da li su se izborni uslovi promenili.

“Odluku ćemo doneti isključivo u odnosu na to da li su se stvorili uslovi za održavanje izbora ili nisu. U ovom trenutku se ništa nije promenilo”, na pitanje našeg portala da li to znači da je njegova stranka trenutno bliža ideji ponovnog bojkota, Aleksić je odgovorio da, ukoliko postojeća situacija ostane nepromenjena, Srbiji uopšte nisu potrebni izbori.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U decembru 2020. umrlo čak 6.805 ljudi više od desetogodišnjeg proseka za Srbiju

horoskop

Horoskop 26. Januar 2021 Ovan: traži mane partneru, Bik: Ljubav cveta