in

Đukanović oštro napao Vučića

Ðukanović tvrdi da mu Vučić, kako navodi, “podmeće udbaške uloge” i da ga “lažima beznadežno i jalovo” diskredituje.

Milo Đukanović (Foto: BIRN)

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović ponovo je juče optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se, kako tvrdi, najnovijim izjavama stavio u ulogu “promotora velikosrpske politike”.

Komentarišući poslednje izjave Vučića o zbivanjima u Crnoj Gori, kako prenose mediji, a vezano za Vučićevo gostovanje na Face TV-u, Ðukanović je nazvao “samosažaljivim prenemaganjem srpskog predsednika”.

Za njega je, kaže, “tragikomično” kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma, Crnoj Gori inputira crnogorski nacionalizam, prenosi Tanjug.

Tvrdi da se niko ne može setiti nijedne štete ili žrtve koju je proizveo crnogorski nacionalizam, ali da je, kako je naveo, jasno koliko je štete i žrtava “proizveo velikosrpski nacionalizam”.

Imamo, kazao je Ðukanović novinarima nakon uručenja nagrada u Privrednoj komori Crne Gore, direktnu izjavu predsednika Srbije koji se stavio u ulogu promotora velikosrpske politike.

Ðukanović tvrdi da mu Vučić, kako navodi, “podmeće udbaške uloge” i da ga “lažima beznadežno i jalovo” diskredituje.

O temeljnom ugovoru crnogorske Vlade i SPC-a Ðukanović je rekao da se nada da Vladi neće pasti na pamet da to uradi u zakulisnoj proceduri.

“Moramo da znamo sve tačno. Postoje informacije da nova postava SPC-a u Beogradu dovodi u pitanje ranije stavove Svetog arhijerejskog sabora. Ako je SPC došao do novog stanovišta, uverenja sam da je dobro kada imamo ugovor, jer oni obavezuju i odgovorne ljude”, rekao je Ðukanović.

Komentarišući navodni “non-paper” o promeni gradnica na Zapadnom Balkanu, Ðukanović je rekao da je to “opako štivo” i da ga je mogao predložiti neko ko, kako navodi, želi rat.

“Korekcija granice je ulazak u rat. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnih ljudi da ne dozvole da završavamo u scenariju koji smo doživeli”, rekao je crnogorski predsednik.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kraljica elizabeta

Rođendan najdugovečnije kraljice na svetu

beograd i zagreb

ANKETA U ZAGREBU I BEOGRADU: Da li su Hrvati i Srbi za “prekrajanje” granica? (VIDEO)