in

SAD upozorava aviokompanije da oprezno lete iznad rusko-ukrajinske granice

avion iznad ukrajine

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) pozvala je aviokompanije da budu izuzetno oprezni kada lete u blizini rusko-ukrajinske granice zbog mogućih rizika po bezbednost leta.

„Tenzije bi mogle da eskaliraju“

U obaveštenju američkim prevoznicima, FAA je upozorila na eskalaciju regionalnih tenzija koje bi mogle rezultirati prekograničnim borbama, pojačanom vojnom aktivnošću i / ili sukobom.

FAA je od 2014. godine zabranila američke operacije civilnog vazduhoplovstva u regionima oko ukrajinsko-ruske granice. U obaveštenju se takođe navodi da aviokompanije moraju da obaveste FAA najmanje 72 sata pre redovnih letova u regionu. FAA i drugi vazduhoplovni regulatori zabrinuti su zbog mogućnosti pada civilnog aviona tokom sukoba zbog pogrešne identifikacije.

Raketa je srušila avion pre sedam godina, usmrtivši skoro 300 ljudi

2014. godine let MH17 kompanije Malaisia Airlines iz Amsterdama za Kuala Lumpur oboren je raketom iznad istočne Ukrajine ispaljenom sa teritorije pod kontrolom proruskih pobunjenika tokom sukoba sa ukrajinskim vladinim snagama, kako su objavili su međunarodni istražitelji.

Svih 298 ljudi u avionu je ubijeno, od čega su dve trećine bili Holanđani.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mercedes uleteo u bastu

FOTO Mercedes uleteo u baštu restorana u Zagrebu, povredjene dve osobe

valter mendejl

Umro bivši potpredsednik SAD-a u 93. godini