in

MLADO LIŠĆE BILJKE KOJE IMA NA “SVAKOM ĆOŠKU” JE ČUDO ZA BUBREGE! Travar Momčilo ga sam bere i ovako priprema čaj!

Narodni travar otkrio kako se priprema i pije ovaj čaj!

Čaj od breze: Foto: Profimedia, FoodCollection

Breza je biljka koja se smatra simbolom ruskog prostranstva,  u narodu važi i za moćan prirodni lek protiv urinarnih infekcija, problema s bubrezima, reumatizma i drugih boljki.

“U Beogradu je već izlistala breza, za razliku od drugih delova Srbije, sasvim mlado lišće breze je posebno lekovito, odlično je za sve koji imaju problem sa bubrezima. Najbolji biljni lek protiv kamena i peska, najpre deluje diuretično pa alkalizuje mokraću, kamenje se lakše izbaci. Svi biljni lekovi zahtevaju oprez, ako imate veliki kamen potreban je nadzor stručnjaka, ali ako imate manje kamenje ili pesak breza je idealna”, rekao je on.

Čisti čaj od mladih listova breze je izuzetno lekovit, a ako želite sami da berete lišće, važno je da to radite na ekološki čistom području i nikada da ne oberete više od četvrtine lišća jednog stabla, da ne biste ugrozili biljku. Antonijević je podelio i recept za čaj od breze.

“Osušimo mlado lišće, četiri supene kašike lišća usitnimo, prelijemo sa litar i po hladne vode i dodamo ‘na vrh noža’ sode bikarbone koja će podstaći delovanje. Pustimo da provri, neka vri pet minuta i onda ostavimo da stoji 20 minuta do pola sata, procedimo i popijemo u toku dana”, rekao je on.

Kura za čišćenje bubrega brezovim čajem traje mesec dana, i Antonijević podvlači da u pitanju jeste velika količina čaja, ali da daje fantastične rezultate ako smo uporni i pridžavamo se preporučene količine. Pročitajte i šta bi trebalo jesti ako imate kamen u bubregu!

“I kora breze se koristi, gotovo svi delovi su i jestivi, a od kore se u Rusiji i Finskoj dobija katran koji ima izuzetno antiseptično delovanje, a koristi se i protiv bradavica, ekcema, psorijaze… Pupoljci sadrže vrstu alkohola koja je lekovita, koriste se za organe za mokrenje ali i jačanje celokupnog organizma”, rekao je on.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elizabeta druga

Kraljica ponela 2 stvari koje su imale veliko značenje za nju i Filipa

zdravko colic

MALO KO BI GA PREPOZNAO: Komšije Zdravka Čolića o njegovom vaspitanju dece, pomoći koju unajmljuje za dvorište i odnosu sa susedima