in

Priština ne može da tuži sopstvenu državu za ratne zločine

Najave političkih lidera u Prištini da će tužiti zvanični Beograd za navodne ratne zločine i genocid – ništavne su i nemaju nikakvo pravno utemeljenje – poručuje Igor Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kosovo i metohija

Nejasno je kom to sudu planiraju da tuže našu državu, naveo je Popović, kada takozvano Kosovo kao teritorija pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, nije pravni subjekt međunarodnog javnog prava i ne može biti stranka u postupku pred Međunarodnim sudom pravde. Nemoguće je u pravnom smislu da jedna teritorija tuži sopstvenu državu za ratne zločine i genocid, kada ono ni ne može biti stranka u postupku.

– Zbog toga, ovakve izjave nisu ništa drugo nego dnevno političke provokacije na koje nećemo odgovarati jezikom provokacija i uvreda, već argumentima i činjenicama. Što se tiče poruke da je adresa za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u Beogradu, možda je bolje da se politički lideri u Prištini podrobnije informišu i takve poruke upute na adrese suda u Hagu, u kom se za zločine nad Srbima i drugim nealbancima sudi njihovim kolegama iz Prištine – naveo je Popović.

(Novosti online)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vucic i putin

Vučić otkrio kada očekuje Putina u Beogradu…

slovenacki non pejper

Slovenački mediji objavili “non pejper”: Dokument za koji tvrde da predviđa raspad BiH, spajanje Republike Srpske Srbiji i ujedinjenje Kosova sa Albanijom