in ,

Tužilaštvo ipak pokreće istragu protiv Branislava Lečića

U slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Branislav Lečić (Foto:Mondo)

Krivična prijava protiv Branislava Lečića, povodom optužbi njegove mlađe koleginice, glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, biće podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Danijela Štajnfeld, mlada srpska glumica, prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi. Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji je silovao.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije želela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

Nedugo nakon toga, na naslovnoj strani Nedeljnika, 8. aprila, osvanula je ispovest bivše jugoslovenske glumice i sadašnje psihološkinje Merime Isaković, u kojem priznaje da je Lečić i nju pokušao da siluje. U slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posledica u slučaju Štajnfeld, Isakovićeva je poručila da je spremna da svedoči i njena ispovest je preokrenula događaj.

Šta sve znamo do sada o slučaju Lečić?

Poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić je jedan od prvih koji se oglasio nakon saznanja javnosti o slučaju Mike Aleksića. On je podržao mlade glumice koje su javno iznele da su bile žrtve silovanja i seksualnog uznemiravanja i sam je naglasio kako svako nasilje osuđuje. Ipak, nepunih dva meseca kasnije, Branislav Lečić se našao na mestu svog kolege Mike Aleksića, i sam je optužen za silovanje i pokušaj silovanja od strane svojih koleginica prvo Danijele Štajnfeld i nedavno Merime Isaković.

U javnosti je, u slučaju Štajnfeldove, na „Insajderu“, osvanuo snimak razgovora Štajnfeldove i Lečića, koji je glumica uz ostale dokaze predala tužilaštvu, gde se kroz razgovor može čuti da Lečić nije opovrgnuo da ju je silovao.

Na samom početku, Lečić je reagovao mirno i rekao medijima da neće reagovati dok ne dobije poziv iz tužilaštva. Ne zadugo, u jednom danu se obratio čak tri puta i na taj način je sam pokrenuo medijski cirkus, obraćajući se medijima i građanima svojim saopštenjima i video snimcima u kojima se brani od ovih optužbi.

U pisanoj izjavi za list „Danas“, Lečić je krenuo jezikom političara, pozivajući se da je spreman na poligraf kako bi dokazao da su optužbe lažne. Znajući da poligraf nije dokaz, Lečić se nije libio da upotrebi ovu ne tako ubeđujuću kartu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 10. april 2021. godine

Kraljica Elizabeta i princ Filip

Evo šta se očekuje nakon smrti princa Filipa…