in

Amnesty International: Ruske vlasti možda dovode Navaljnog u situaciju spore smrti i pokušaće da prikriju šta mu se stvarno događa

aleksej navaljni

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni zatvoren je u uslovima sličnim mučenju i možda polako bude ubijen, izjavila je u sredu grupa za ljudska prava Amnesty International.

Ta organizacija tvrdi da pritvorenik Navaljni, koji je prošle godine otrovan bojnim otrovom, sada pati od nedostatka sna i da u zatvoru nema lekara kome može verovati.

„Rusija, to jest ruske vlasti, mogu dovesti Navaljnog u situaciju spore smrti i pokušati da prikriju ono što mu se zaista događa“, rekla je Rojtersu generalna sekretarka Amnesty International Agnes Callamard.

„Jasno je da ruske vlasti krše njegova prava. Moramo učiniti više “, rekla je. „(Oni) su već pokušali da ga ubiju, sada ga drže u pritvoru i drže u zatvorskim uslovima sličnim mučenju“, utvrdila je ona.

Lider ruske opozicije i protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina štrajkovao je glađu prošle nedelje zahtevajući da mu se u zatvoru pruži odgovarajuća medicinska pomoć zbog akutnih bolova u leđima i nogama.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ceda jovanovic

Novosti: Izdat nalog za privođenje Čede Jovanovića

all star utakmica

MLB All-Star utakmica igraće se u Denveru