in

ALBANSKA ALTERNATIVA NAPALA VLADU CRNE GORE: “Kad vi nećete, mi ćemo”

Albanska alternativa saopštila je da će “ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu deo kosovskog i albanskog budžeta”.

Iz Albanske alternative su poručili da Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021. godinu, nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im, kako su istakli, pripada po zakonu, prenose podgoričke “Vijesti”.

“Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)dela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gde žive Albanci”, naveli su iz Albanske alternative.

Kažu da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

“Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez više od pola miliona eura. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću deo antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja”, rekli su iz Albanske alternative.

Njima, kao autohtonoj albanskoj zajednici, kažu, ne preostaje ništa drugo, nego ozbiljno “moraju razmisliti i nastojati da postanu deo kosovskog i albanskog budžeta”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sib i vucic

AMBASADOR NEMAČKE U BEOGRADU BEZ BLAMA: “Bombardovanje Srbije bilo je potrebno za sprečavanje genocida na Kosovu!”

Vucic

The Economist: Srbija vakciniše brže od gotovo cele EU. Vučić je dobro iskoristio pandemiju