in

U Italiji uhapšen Crnogorac: Bežao sa bankomatom zakačenim za automobil

Pedesetogodišnji crnogorski državljanin Fadil Ahmetović uhapšen je prekjuče u gradu Solmoni u Italiji zbog sumnje da je zajedno sa saučesnicima 20. septembra 2020. godine pokušao da ukrade bankomat u Torre Canne-u, nedaleko od Brindizija, pišu Dnevne novine.

Prema italijanskim portalima, u nalogu za pritvor koji je izdalo javno tužilaštvo u Brindiziju navodi se da se Ahmetović tereti za pokušaj teške pljačke, kao i pružanje otpora policajcima tokom hapšenja.

Pritvorenik je nakon formalnosti prebačen u zatvor Regina Coeli u Rimu.

Pokušaj pljačke se navodno dogodio 20. septembra 2020. godine, oko 04:30 sati, kada je banda kriminalaca došla do bankomata koji se nalazi na ulici Via Del Faro u Torre Canneu.

Prema rekonstrukciji policije, bankomat je uz pomoć kabla pričvršćen za automobil i izvučen iz zida. Tokom bekstva, banda, koja se nalazila u dva automobila, naišla je na policijsku patrolu, kada započinje filmska hajka tokom koje razbojnici uspevaju automobilom da izguraju policijsku patrolu.

„Sve vreme tokom hajke koja je trajala skoro pola sata, razbojnici su vukli bankomat prikačen za automobil sa kojim su bežali. U jednom trenutku, vozila u kojima su pronađeni razbojnici naišla su na zatvorenu kapiju odmarališta koju su bez oklevanja srušili, nakon čega su se razbojnička vozila odvojila. Razbojnici koji su se nalazili u automobilu ‘lancia’ ostavili su ga i pobegli peške u pravcu lokalnog sela. Sef, koji je i dalje bio pričvršćen za automobil, takođe je ostao na tom mestu. Još jedan automobil ‘Audi’ nastavio je da beži, međutim, zbog brze vožnje, udarili su u betonsku ogradu, zbog čega su odlučili da i dalje beže pešice pod okriljem mraka. Preskočili su zid koji su pogodili i završili u provaliji dubokoj desetak metara, koju zbog mraka nisu primetili. „Sva trojica pljačkaša pretrpela su višestruke prelome tokom pada“, navode portali.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

pcela

Naučnici su otkrili tajnu moći pčelinjeg mozga

mika antic

Mikin recept za srećan život