in ,

Specijalno izdanje legendarne Vespe povodom njenog 75. rođendana

vespa

Pre sedam i po decenija, 23. aprila 1946, patentirana je prva Vespa, koja je tokom poslednjih 75 godina osvajala tržišta i puteve širom sveta. To je period u kojem je Vespa stvorila nove društvene trendove u običajima, muzici, popularnoj kulturi, pratila napredak zemalja i kontinenata i postala vanvremenska ikona, simbol modernog života i primer italijanskog stila i tehnologije.

U čast proslave 75. godišnjice Vespe, istinskog kosmopolitskog vozila, stvorena je posebna serija Vespa 75 za modele Vespa Primavera (50, 125 i 150 ccm) i Vespa GTS (125 i 300 ccm) i biće biti dostupni od aprila samo tokom 2021.

Šasija Vespe 75 je kao i uvek čelična i obojena je u metalik žutu 75 boju. Dizajniran specijalno za ovu novu izvedbu kao savremenu interpretaciju nijansi boja iz 1940-ih, predstavlja nasleđe, inovativni duh i modni stil Vespe. Bokove i prednji blatobran krasi broj 75 u malo tamnijoj nijansi, ostavljajući utisak elegancije, a isti efekat postiže i čuvena „kravata“ u mat žutom piritu.

Vespa je opremljena posebnim sedištem od brušene kože sa sivom ivicom, točkovi su takođe sive boje sa dijamantski sivim oblogama, dok brojni hromirani detalji uključuju ukrase na „kravati“, greben na prednjem blatobrani, obloge instrument table. zaštita prigušivača, ogledala i samo na GTS-u i preklopni nasloni za noge suvozača.

Hromirani zadnji nosač je još jedan prepoznatljiv detalj Vespe 75. U njoj se nalazi okrugla torba koja podseća na klasični nosač rezervnog točka. Napravljen je od mekane brušene kože iste boje kao i sedište, ima kaiš za nošenje i jednostavan mehanizam za brzo pričvršćivanje na nosač.

Dolazi sa vodootpornim poklopcem. Kao i sva posebna izdanja, i ova Vespa ima metalnu ploču na protivtenku. Tehnološki, Vespa 75 je vrhunac asortimana Vespa. Svi modeli iznad 50 kubika imaju 4,3-inčni digitalni TFT instrument panel koji vam omogućava da povežete pametni telefon pomoću sistema za povezivanje Vespa MIA.

U poslednjoj deceniji više od 1,8 miliona novih Vespi proizvedeno je i vozeno putevima širom sveta. Vespa je globalni brend kao nikada do sada, istinski građanin sveta i proizvodi se na tri lokacije: u Pontederi, gde se Vespe za evropsko i zapadno tržište neprekidno proizvode od 1946, i u Vinh Phuc u Vijetnamu, gde Vespe se izrađuju za lokalno tržište i tržište Dalekog Istoka, au Indiji, u modernoj fabrici u Baramatiju, otvorenoj u aprilu 2012. godine, gde se Vespe proizvode za indijsko tržište.

Jubilarno izdanje Vespe biće dostupno od oko 4.500 evra za Primaveru 50 do 8000 evra za GTS 300. Dostupna će biti i Vespa Primavera 125 po ceni od oko 6000 evra.

GOTOVO 19 MILIONA KOPIJA
Tokom 75 godina istorije sa skoro 19 miliona vozila na putevima na šest kontinenata, Vespa je svetu dala novu dimenziju transporta, proširujući puteve i okupljajući mlade ljude različitih kultura u jedinstvenoj strasti.

Prva istinski globalna marka vozila, Vespa je postala nit međugeneracijskih veza, koju su različite društvene grupe koristile za stvaranje različitih kulturnih fenomena svojstvenih okolnostima u kojima će se naći, i na kraju je postala prepoznatljiv glavni učesnik u društvenim pokretima. Uticao je na običaje, muziku, popularnu kulturu i pratio zemlje i kontinente na njihovom putu ka ekonomskom napretku.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

simptomi dugog kovida

Otkriveni novi simptomi dugog Kovida: svako ko se oseća loše i nekoliko nedelja nakon prebolevanja infekcije treba da se javi lekaru

Šeron Stoun

„Moj deda je seksualno zlostavljao moju sestru i mene dok smo bile devojčice!“: Šeron Stoun šokirala je javnost otkrićima u svojim memoarima. Majka se usprotivila priznanju