in

Porfirije: Crkva nije imala političke ciljeve i namere u Crnoj Gori

“I politički problemi i političke trzavice koje su tamo postojale, one su zapravo potpuno eliminisane i pretvorile su se u jedan molitveni hod koji je na kraju rezultirao zakonom koji apsolutno priznaje crkvenu imovinu”

Patrijarh Porfitije, Foto:Beta

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izrazio je nadu da će Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica “biti još bolji”.

Na pitanje o ulozi SPC u političkim zbivanjima u Crnoj Gori Porfirije je za HRT rekao da crkva nije imala “ni političke ciljeve ni političke namere, bez obzira na to što se mogu izvesti političke konsekvence po tadašnju vladu i sadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića”.

“Onog trenutka kad se došlo do crvene linije i kada je država donela zakone koji trebaju da oduzmu sve ono što je crkva vekovima stekla, nije bilo drugog rešenja nego da se digne glas crkve protiv takve odluke. Ali taj glas crkve se digao i pretvorio u litije. I politički problemi i političke trzavice koje su tamo postojale, one su zapravo potpuno eliminisane i pretvorile su se u jedan molitveni hod koji je na kraju rezultirao zakonom koji apsolutno priznaje crkvenu imovinu”, rekao je Porfirije, izrazivši nadu da će zakon biti još bolji.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HIT CIPELE koje ćemo nositi ovog proleća: Svi su potpuni ludi za “DEDINIM MOKASINAMA”

bil gejts

Bil Gejts: Bilo bi još gore da nisam potrošio dve milijarde dolara na vakcine