in ,

Mlađa sestra Kejt Midlton sa suprugom, čije se bogatstvo procenjuje na 2,6 milijardi dolara, živi daleko od očiju javnosti i uživa u tome

U stvarnom životu Kejt Midleton je prava princeza i buduća kraljica, ali život njene mlađe sestre Pipe nije ništa manje bajkovit.

Foto: Profimedia

Njihovo bogatstvo procenjuje se na milijarde dolara, a jednog dana će dobiti i titulu, kada je 45-godišnji menadžer hedž fonda Metjuz imenovan za zemljoposednika Glen Afrike, titulom koju sada ima njegov otac. Džejms i Pipa zatražiće pravo na porodično imanje u Škotskoj koje se prostire na više od četiri hiljade hektara.

Iako joj život ne ide u potpunosti ispod radara, ona je daleko manje izložena od svoje starije sestre Kejt. Pipa se čak nadala da će se potpuno izgubiti u pozadini i priznala je da joj pažnja koju je stekla svojom skladnom figurom u kreacijama Aleksandera Mekvina nije dobro pala.

“Par deli iskrenu želju da izbegnu svetlost pozornice i nadaju se da će se samo skrasiti, imati decu i živeti mirnim životom”, rekao je izvor za ljude iz para koji su nedavno proširili porodicu sa ćerkom Grejs Elizabet nakon dvogodišnjeg Artur Majkl Vilijam Metjuza.

Život pod svetlima reflektora jednostavno nije odgovarao sestri buduće engleske kraljice.

„Pomalo je stresno postići globalnu prepoznatljivost (ako je to prava reč) pre 30. godine na osnovu svoje sestre, devera i zadnjice“, napisala je Pippa u svojoj debitantskoj knjizi 2012. Proslava: godina svečanosti za porodicu i prijatelje. Više od toga, kaže, nerviralo je to što je bila suočena sa gotovo stalnim praćenjem svakog svog izbora.

Čim su fanovi i mediji počeli da hvale njen izbor odeće, počelo je potkopavanje, pa su neki njene modne kombinacije upoređivali sa vrećama krompira i pitali se da li se oblači u mraku.

Ti udarci, priznala je Pipa, ostavili su je sa grčem u stomaku. ‘Osećala sam se kao da me malo uznemiruju u javnosti jer samo utiram put i pokušavam da živim svoj život’, priznala je Pippa TV voditelju Matu Laueru 2014. godine.

Ali među onima koji su sve posmatrali izdaleka, preovladavalo je mišljenje da ni ona sama nije dovoljno govorila o svom prethodnom radu kao organizatoru događaja porodične kompanije Parti Pieces, šestocifrenim ugovorima o knjigama i brojnim dobrotvornim poduhvatima.

‘Ljudi me doživljavaju kao privilegovanu osobu koja je iskoristila njihov položaj, kao nekoga ko zapravo ne radi. Misle da sam društvenjak i ta me reč zaista iritira i da sam zabavljačica bez ikakvog sadržaja ‘, žalila se Pippa u Daili Mail-u.

Tako se Midltonova mlađa sestra transformisala u jednog od fizički najsposobnijih filantropa. Vozila je bicikl skoro pet hiljada kilometara (3.000 milja) preko SAD-a, a zatim preplivala 6,5 kilometara Istanbulskog moreuza kako bi prikupila sredstva za Britansku fondaciju za srce. Takođe se popela na oko 50 kilometara na glečer za britansku nacionalnu dobrotvornu organizaciju za zimske sportiste sa invaliditetom. Takođe je podržala Britansku fondaciju za srce prihodom od njene druge knjige ‘Srdačno’ iz 2016. godine.

Metjuza je upoznala 2006. godine, tokom posete odmaralištu Eden Rock na karipskom ostrvu Sveti Bartolomej, koje je u vlasništvu njegovih roditelja, i kratko je bila u vezi s njim šest godina kasnije. Oni su se ponovo našli 2014. godine, a Pipa je nastojala da uživa u obnovljenoj ljubavi uprkos stalnoj pažnji medija. Ona je opisala sramotu kao ‘deo života s kojim mora da se nosi’.

Finansijer se pokazao šarmantnim princom kojeg je čekala, a poput njegove buduće supruge i Metjuza krasi avanturistički duh. Ultramaratonac je završio 251 kilometar dugački šestodnevni Maraton des Sables kroz Saharu, kao i norveški Birkebeiner, najduža staza za skijaško trčanje na svetu. U slobodno vreme je izgradio prilično uspešnu karijeru.

Preskačući univerzitet, Metjuz se u početku opredelio za život vozača trkačkih automobila, pa je 1994. osvojio britansko prvenstvo Formule Renault i osvojio titulu Formule Renault Evrokup. Sledeće godine bio je spreman za drugi rang i započeo je karijeru u finansijskim vodama, radeći za Spear, Leeds & Kellogg, koji je sada deo Goldman Saksa.

Posle šest godina rada za druge, bio je spreman za nezavisnost, pa je 2001. osnovao Eden Rock Capital Management Group, kompaniju u kojoj je i dalje generalni direktor. U finansijskim krugovima u kojima se on i Pippa kreću nema puno govora o finansijama, a stručnjaci procenjuju njegovo bogatstvo na blizu 2,6 milijardi dolara.

Sasvim dovoljno za finansiranje avanturističkog medenog meseca širom sveta u kojem su on i Pippa uživali 2017. godine, italijanske proslave rođenja prvog deteta i putovanja kod roditelja na Sveti Vartolomej. Njih dvoje su tamo u poslednje dve godine započinjali novu godinu aktivnostima na plaži.

Nakon stvaranja kruga bliskih prijatelja, radije pripremaju večeru u svom šestosobnom domu za društvo, nego da obilaze restorane i uživaju s njima u noćnom životu.

‘Bio sam u javnosti nekoliko godina i razvio nešto poput debele kože. Bilo mi je prilično teško da se sam sa tim nosim. Prilično su se okrenuli prema meni, kao da su me pratili, skrivajući se iza automobila i iskačući s kamerama. To može biti prilično uznemirujuće ‘, rekla je Pippa 2016. godine.

Uz toliko toga što su postigli zajedno i čemu se mogu radovati, čine sve što je u njihovoj moći da izbegnu skretanje pažnje na sebe. Trude se da se ne naljute kada se pojave fotografi i umesto toga fokusiraju se na ono u čemu mogu uživati.

‘Pretpostavljam da je to postalo novo normalno za nas. To znači da postoje faktori nad kojima moramo izvagati i razmisliti, ali trudimo se da ne dozvole da utiču na nas ‘, rekla je Pippa za britanske novine.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

goran vesic

Vesić: Tražiću da se najnovije mere ukinu, prave Beogradu veliku štetu

Kada je najgore vreme za pranje zuba?