in ,

Netflix ukida deljenje lozinke, počelo testiranje

netflix

U kontinuiranom nastojanju da poveća broj pretplatnika, Netflix testira restriktivniji pristup korisnicima koji dele lozinke bilo kome izvan istog doma’instva. Veliki broj korisnika prijavio je da je Netflix u zadnje vreme tražio od njih da e-mailom ili SMS-om potvrde da su vlasnici naloga.

Portparol kompanije Netflix prošle nedelje potvrdio je da je u toku strože ispitivanje korisničkih naloga.

“Ako ne živite s vlasnikom ovog naloga, moraćete da imate sopstveni nalog da biste nastavili sa gledanjem sadržaja”, piše u Netflixovom upozorenju koje se pojavljuje pojedinim korisnicima. Zatim im se nudi opcija da e-mailom ili porukom prime verifikacijski kod kojim će dokazati da su stvarni vlasnici.

Javna tajna je da ljudi dele troškove pretplate

Netflix često isprobava razne mogućnosti i sadržaje, ali ne primenjuje sve. Premda omogućuje stvaranje više profila na jednom računu, njih mogu koristiti samo članovi istog domaćinstva. Ipak, javna je tajna da brojni korisnici nastoje da podele troškove pretplate među više domaćinstava.

Netflix, kome je u pandemiji porastao broj pretplatnika, već je ranije najavljivao da će prema tome biti oštriji. 

Trenutno u svetu ima preko 200 miliona pretplatnika, od čega je gotovo 37 miliona dobio prošle godine. Nije poznato koliki udeo korisnika deli svoje pristupne podatke s prijateljima, što je za sada još uvek dozvoljeno.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Robert Prosinecki

Prosinečki: Igrao sam sa Ronaldom, ali Dejo je genije

Nemoguć dogovor Jeremića i Đilasa