in

Prosinečki: Igrao sam sa Ronaldom, ali Dejo je genije

Robert Prosinecki

Prosinečki je rekao da tim kakav je imala Crvena zvezda, koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona, nikada više neće biti stvoren na ovim prostorima

Legendarni hrvarski fudbaler Robert Prosinečki rekao je u razgovoru u Index da je Dejan Savićević jedan od najvećih genija u svjetskom fudbalu, naglasivši da to smatra iako je u karijeri igrao i sa slavnim Brazilcem Ronaldom, svojevremeno najboljim igračem na svetu.

Prosinečki je rekao da tim kakav je imala Crvena zvezda, koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona, nikada više neće biti stvoren na ovim prostorima. 

„Došao sam u Zvezdu na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam na probu i četiri godine sam igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila,“ istakao je Prosinečki i nastavio:

„Mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da ja pričam o Savićeviću… Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam video u fudbalu, a igrao sam i sa brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima svijeta”, rekao je Prosinečki. 

Foto: APFoto: APV

On je nakon Zvezde igrao za Real i Barselonu.

„Više sam realovac. Ipak je to moj prvi klub. Kad smo bili klinci, uvek je Real bio Real. Oba kluba su neverovatno ogromna, ali Madrid mi je nekako draži.“

Ipak, njegov favorit je legenda Barse Ronaldinjo.

“Ronaldinjo mi je najdraži igrač. Bio je u zatvoru pa sam bio tužan. On je drugačije igrao fudbal, tri godine smo mogli uživati u njegovim potezima kakve ne može niko da izvede. Kad bi opet došao tu negde, platio bih kartu za njega”, kazao je Prosinečki.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pepe le Tvor

Pepe le Tvor: kultura uživanja

netflix

Netflix ukida deljenje lozinke, počelo testiranje