in

Martinović ponovo napao čelnike NVO Crta

U Skupštini Srbije danas je nastavljena serija napada poslanika na nevladinu organizaciju Crta (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) koja prati i analizira rad Skupštine, a napada je bilo i na novinare antikorupcijskog portala KRIK.

Šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić Za našu decu”, Aleksandar Martinović, na današnjoj sednici je izneo niz optužbi na račun programskog direktora Crte Raše Nedeljkova, a naročito na račun direktorke “Crte” Vukosave Crnjanski za koju je naveo tačno u kojem naselju živi, u kolikom stanu i marku automobila koji vozi.

“Sad ja vas pitam, kolege narodni poslanici, koje svakog dana zasipaju lažima, neistinama prikrivajući svoje sopstveno bogatstvo: Ko od vas u Beogradu ima stan od sto kvadrata, i ko od vas vozi novi džip? Ne vozi niko, ali vozi Raša Nedeljkov, ali vozi Vukosava Crnjanski!”, rekao je Martinović u Skupštini.

Dodao je da je sedište nevladine organizacije Crta u “vili na Dedinju koja se može porediti s ambasadama” i pozvao gradjane i poslanike da se raspitaju gde je to.

Martinović je na sajtu našao podatak da je pojedine projekte Crte finansirao USAID sa 1.200.000 dolara, i rekao da je on izračunao da ti poslovi “nisu mogli da koštaju toliko”, pa je pitao “gde je nestao milion dolara dobijenih od Amera?”.

On je i urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića optužio da “pere novac preko aplikacije, a isto to radi i Dragan Djilas”.

Martinović je u replici koja je trajala nekoliko puta duže od dopuštena dva minuta, tako odgovorio poslaniku SPS-a Djordju Milićeviću koji je stao u odbranu Martinovića od nevladinog sektora.

Milićević je rekao da je Martinović pogrešno interpretiran i da se nevladine organizacije ponašaju kao “zastupnici opozicije”.

Predsedavajuća senice Elvira Kovač nije reagovala na Martinovićev govor u Skupštini, već je samo potrošeno vreme odbila od ukupnog vremena njegove poslaničke grupe.

Inicijativa Crte “Otvoreni parlament” podnela je prošle nedelje prijavu zbog kršenja skupštinskog Kodeksa ponašanja poslanika, jer je Martinović, kako je ocenila, “na sednici koristio reči koje podstiču mržnju i nasilje”.

Napisao Beta

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kineska istraživačka podmornica biće otvorena za svetske naučnike

Dobro došli u XXI vek