in

Ovo ne može da se opiše, ko ne veruje da korona postoji neka dođe da ga uvedem u crvenu zonu”: Ministar Lončar u obilasku kovid bolnice u Batajnici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je kovid bolnicu u Batajnici, gde je trenutno zbrinuto 900 pacijenata.

Poručio je da situacija u crvenoj zoni ne može da se opiše i apelovao na sve da poštuju mere kako bi se sačuvali životi, spasao zdravstveni sistem i kako bismo se što pre vratili “u normalu”.

“Ove imamo trenutno 900 pacijenata, ovde radi više od 800 lekara i medicinskih sestara, uz spremačice, pomoćno osoblje… Hteo sam provedem jedno vreme s njima i dolaziću jednom nedeljno da čujem šta još možemo da uradimo da im pomognemo”, rekao je Lončar, a prenosi RTS.

Poručio je svima koji misle da koronavirusa ne postoji i da građani ne treba da se vakcinišu, da se pridržavaju mera, da će, kada vide kako izgleda prava borba za život, shvatiti da nisu u pravu.

“Kada budu videli jednog mladog pacijenta, za kojeg je potrebno šest do osam ljudi da bi ga okrenuli u položaj koji zahteva, pa još više puta dnevno… Da ne pričamo kako je ljudima u skafanderima, u svoj opremi, kako izgleda spasavati ljudske živote…”, rekao je Lončar.

Kako je rekao, to bi trebalo da vide svi građani, i da razmisle da li korona postoji ili ne i da li moramo da dolazimo u situaciju da imamo 900 pacijenata u Batajnici, čega ne bi bilo, da je bilo pridržavanja mera.

“Situacija ne može ni da se opiše. Nastavićemo da se borimo dalje, da na sve načine pomognemo ljudima. Dajte da se urazumimo, da spasemo zdravstveni sistem, da se vratimo u normalu, da se posvetimo i nekovid pacijentima. A sve koji ne veruju u koronu, sačekaću ovde, uvesti ih u crvenu zonu, pa neka mi kažu da virus ne postoji”, rekao je Lončar.

(Nedeljnik)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

covid pasosi

“Kovid pasoši” će važiti samo unutar Evropske unije: “Druge zemlje svakako još nisu na dnevnom redu”

Neum

Neum zove Srbe: Letujte kod nas zbog problema na hrvatskoj granici