in

Neum zove Srbe: Letujte kod nas zbog problema na hrvatskoj granici

Neum
Neum, Bosna i Hercegovina

Uprava Neuma, jedine opštine u Bosni i Hercegovini na Jadranu, pozvala je goste iz Srbije da odaberu ovu destinaciju za odmor, jer su spasili turističku sezonu prošle godine kada je prelazak granice sa Hrvatskom bio težak za građane Srbije i BiH zbog koronavirusa .

Kako su danas saopštili iz Neuma, lokalni gradonačelnik Dragan Jurković sastao se u Beogradu sa gradonačelnikom Zoranom Radojčićem sa kojim je razgovarao o dolasku beogradskih turista u Neum.

„Veliki broj turista u Neumu prošle godine bio je iz Beograda i bilo bi dobro da se taj broj u budućnosti poveća u skladu sa našim kapacitetima“, rekla je Opština.

Neumski hotelijeri odlaze u Beograd i Novi Sad

Zbog promocije Neuma kao turističke destinacije, u aprilu će neumski hotelijeri posetiti Beograd i Novi Sad i sastati se sa kolegama iz tih gradova i predstaviti ponudu jedinog grada na moru u Bosni i Hercegovini.

Opština Neum nada se da je ovo samo prva u nizu poseta koja će doprineti boljoj međusobnoj saradnji.

Kada su se građani Srbije i BiH prošle godine suočili sa problemom prelaska granice sa Hrvatskom kao merom zaštite od širenja koronavirusa, veliki broj Srba i BH turista letovao je u Neumu, spašavajući tamošnju turističku sezonu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ovo ne može da se opiše, ko ne veruje da korona postoji neka dođe da ga uvedem u crvenu zonu”: Ministar Lončar u obilasku kovid bolnice u Batajnici

horoskop

Dnevni horoskop za 17. mart 2021. godine