in

Ministar Selaković otkrio kako će Srbija reagovati ukoliko EU ostane pri stavu da sa istočnim vakcinama NEMA PUTOVANJA

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da bi trebalo sačekati konačnu odluku EU o slobodi kretanja i eventualnim putnim ograničenjima u vreme pandemije, jer ima i članica EU koje koriste vakcine koje zvanično nije odobila Evropske agencije za lekove.

– Obezbedićemo da se građani koji hoće da putuju testiraju i dobiju potvrde o vakcinaciji, ali trebalo bi videti kako će se postaviti zemlje u kojima i dalje raste broj novozaraženih i kakva će biti konačna odluka Brisela. Mi ćemo obezbediti da testovi budu gotovi već za 1 do 2 sata – rekao je Selaković za TV Prva.

On kaže da bi odluka Brisela da zabrani ulazak građanima koji su su imunizovani vakcinama koje nisu odobrene u EU, svakako razočarala mnoge, ali je ocenio da to neće uticati da Srbija odustane od svojih ciljeva, puta ka EU i stvaranja društva koje će funkcionisati na onim principima na kojima funkcioniše i EU.

– Ugledajući se na evropske principe solidarnosti i slobode kretanja, Srbija je demonstrirala solidarnost prema susednim zemljama, ali na to se nije gledalo blagonaklono. Sve ono što je učinila Srbija učinjeno je da bi nam svima bilo bolje, u zajedničkom interesu – istakao je ministar Selaković.

(Blic)

Napisao Blic

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PREMINUO NEKADAŠNJI PRVAK SVETA U BOKSU: Odlazak “Čedesnog” Haglera

albert andiev

ALBERT ANDIEV: Rus koji je ratovao na Kosovu preminuo od korone!