in ,

Albanac kolima pregazio srpsko dete u Gračanici: Ostavio auto i pobegao – prepoznali ga svedoci

Vozač automobila marke “pasat” pokosio je dete u Gračanici koje je bilo na biciklu i tom prilikom ga teško povredio. Nakon toga, automobil je udario u stub pored puta. Nakon toga, vozač je izašao iz vozila i pobegao.

Foto: KosovoOnline

– Dečak srpske nacionalnosti zadobio je teške telese povrede i prebačen je u klinički centar u Prištinu. Od siline udarca, dete je letelo najmanje deset metara – kaže jedan od očevidaca.

Prema nezvaničnim saznanjima, kada je video šta je uradio, vozač automobila je zaustavio jedan kombi u koji je ušao i pobegao.

Meštani Gračanice navode da je vozač automobila albanske nacionalnosti. Prema do sada dostupnim informacijama, poveđeni dečak L. P. je van životne opasnosti, javlja “Kosovo online”.

Popović: Ovaj nesrećni slučaj treba svima da bude opomena koliko je bezbednost u saobraćaju u Gračanici ugrožena

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, zahteva od Kosovske policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je danas krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom automobilom udario dečaka i naneo mu teške telesne povrede, a potom pobegao.

Vozač koji je krećući se iz pravca Gnjilana kroz Gračanicu pokosio automobilom trinaestogodišnjaka koji je vozio bicikl, a potom od siline udara oborio i dalekovod, zbog čega je Gračanica ostala bez električne energije, pobegao je sa lica mesta.

Popović zahteva od policije da hitno pronađe i procesuira vozača koji je upravljao vozilom, a meštane poziva na smirenost i uzdržanost.

„Nadamo se i verujemo da će 13-togodišnji L. P. biti dobro i da će se utvrditi sve okolnosti nesreće, te da će se vozač automobila pronaći i kazniti. Ovaj nesrećni slučaj, koji nije jedini ni izolovani u poslednjih nekoliko godina u Gračanici, treba svima da bude opomena koliko je bezbednost u saobraćaju kroz Gračanicu ugrožena. Velika cirkulacija saobraćaja regionalnim putem kroz Gračanicu do Gnjilana dovodila je proteklih godina do brojnih incidenata, ne samo učesnika u saobraćaju, već i do raznih provokacija kojima su naši meštani bili izloženi. Naši apeli želja i volja, kao i pronalaženje mogućnosti kroz gotov projekat da se Gračanici obezbedi obilaznica, koja bi izmestila saobraćaj iz centra Gračanice, još uvek nisu dali nikakve rezultate niti na pozitivnu ocenu i odobrenje institucija u Prištini“, kazao je Popović.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kovaks program

SZO: Neki misle da je najgore prošlo. To nije tačno!

Uticaj pandemije COVID-19 na globalnu emisiju CO2 nije dugo trajao