in

Skoplje: Uhapšeno osmoro, povređeno sedam policajaca

Izvor: Tanjug

Makedonska policija je uhapsila osam osoba, a sedam policajaca je povređeno tokon današnjih protesta u Skoplju, koji su usledili zbog presuda u slučaju “Monstrum”, potvrdilo je ministarstvo unutrašnjih poslova agenciji MIA.

SKOPLJE – Makedonska policija je uhapsila osam osoba, a sedam policajaca je povređeno tokon današnjih protesta u Skoplju, koji su usledili zbog presuda u slučaju “Monstrum”, potvrdilo je ministarstvo unutrašnjih poslova agenciji MIA.

Demonstranti su se sukobili u Bit Pazaru, jer je policija zaustavila njihovu kolonu kako bi sprečila incidente.

Sindikat: Novinare na protestu napali demonstranti i policija

Makedonski Samostalni sindikat novinara i medijskih radnika (ŠNM) osudio je današnji napad na novinare i medijske radnike tokom nasilnih protesta u Skoplju, a koji su usledili zbog presuda u slučaju “Monstrum”, javila je agencija MIA.

“Demonstranti su napali ekipu agencije MIA, a bilo je i pokušaja da im se otme kamera. Srećom, predstavnici medija koji su napadniti nisu ozbiljnije povređeni. U odvojenom incidentu, novinar Slobodnog pečata je sprečen u obavljanju svog posla nakon što su ga policajci odvukli na stranu, uvrnuli ruku i zabranili mu da ode dok ne obriše sve video snimke. Policajci su tvrdili da im je snimao lica”, navodi se u saopštenju Sindikata novinara, koje je osudilo postupanje policije kao neprihvatljivo.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Košarkaši Zvezde izgubili od Baskonije u Vitoriji

milorad dodik

Dodik za savetnika imenovao čoveka koji je učestvovao u aferama i skandalima