in

Panić: Predao sam dokaze da kriju broj obolelih i umrlih

rade panic
Rade Panić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Izvor: N1 

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i član Skupštine slobodne Srbije dr Rade Panić izjavio je danas da je pošto su ga zvali iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sve što zna i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine što tiče donošenja zakona, što se tiče “održavanja ventilatora (respiratora)”, ali i konkretne dokaze da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije.

„Imao bih puno da vam pričam o tome šta su sve slagali tokom epidemije i koliko je to opasno i koliko je to dovelo u zabunu struku u Kriznom štabu i sve nas koje muči da dođemo do podataka. SBPOK-u sam predao najkonkretnije dokaze za ono o čemu su prvu priču poveli SLFS i dr Zoran Radovanović da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije. Predao sam 150 potvda o smrti za novembar i decembar iz kraljevačkog kovida, za koje vreme je Zavod za javno zdravlje gradski javio – 93 preminulih“, rekao je Panić i dodao da je taj broj i veći od tih 150, ali da tih 150 smrti ne mogu biti sporne.

On je ocenio da su čak i na tom malom uzorku lagali i dodao da je NIN dokazao da su se opšti podaci još više krili.

Panić je preneo nezvanične informacije koje ima da samo tri čoveka u Institutu Batut imaju podatke o broju preminulih i ocenio da je, „da bi se ovakva prevara dešavala u Srbiji morala da stigne sa najvišeg mesta vlasti dozvola ili naredba“. 

„Lekari uredno pišu potvrde o smrti“, rekao je Panić i zapitao po čijem nalogu u Zavodu za javno zdravlje se to radi i ko dodatno smanjuje podatke na nivou Batuta.

„Pozivam građane da se aktiviraju u borbu da konačno znaju šta to znači demokratija…Ne smemo da im zaboravimo da su maloletna deca ostala bez iddržavatelja i bez ljubavi koja im je neophodna da postanu ljudi“, rekao je Panić.

Pozvao je predstavnike vlasti da izađu, bilo ko od njih, i bilo gde na duel, „da mi kažemo šta imamo i oni da kažu šta imaju, ali da to čuje Srbija“. „Znate koliko bi to trajalo – 15 dana“, rekao je Panić.

On je preneo i kako su izgledali razgovori u SBPOK-u:

„Zvali su me iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva posle godinu dana od intervjua NIN-u da pojasnim i dam dokaze. Da li su hteli i mislili da sam ja tu nešto izmišljao, pa da odgovaram zbog iznetih stvari ili se trenutno dešava da se neko u Tužilaštvu budi, što se ja nadam. Uglavnom, iskoristio sam priliku i u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sam sve što znam i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine, što tiče donošenja zakona, što se tiče održavanja ventilatora…Znate da sam rekao da je Al Kapone pao na porezu, a da će Vučić pasti na ventilatorima“, rekao je Panić na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravlja.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nenad rasic

Srbi na Kosovu: Ko je Nenad Rašić čiji je sin povređen u tuči

covid 19

Korona virus i EU: Digitalni sertifikati o vakcinisanju kao mogući uslov za putovanja