in

Belivuk imao regrutni centar

Izvor: Webtribune

Nije isključeno da su mnogobrojni „grešnici“ jednostavno nestali nakon dolaska u bazu ove kriminalne grupe i da im se od tada gubi svaki trag.

Policija pronašla imanje sa strelištem u okolini Banatskog Brestovca, u kom su pripadnici grupe Velje Nevolje vršili obuku.

Ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je uhapšen u velikoj akciji policije, imao je sa svojom organizovanom kriminalnom grupom, na čijem čelu je bio, mnogobrojne štek-stanove, među kojima je glavna baza bila u Banatskom Brestovcu nadomak Pančeva, saznaje Kurir.

Regrutni centar

– Sumnja se da je Belivuk imao vojsku iza sebe! Imali su regrutni centar u selu kod Pančeva, koji je bio dobro opremljen. Naime, imali su čak i poligon za snajperska gađanja. Sumnja se da je su tu dovođeni Veljini ljudi kako bi vežbali, ali i njihove žrtve, koje su mučili na tom imanju, koje je okruženo njivama.

Tu je mlada Belivukova vojska obučavana za razne kriminalne radnje – kaže izvor blizak istrazi i dodaje: – Navodno, oni su imali u centru apsolutno sve. Pored obučavanja, u centru su mladići prevozili i rasturali drogu, oružje, spremane su likvidacije. Navodno, postoje određene sumnje da su svoje žrtve dovodili tamo i ubijali.

Nakon užasa koji bi preživeli, oni bi se „opametili“. – Nije isključeno da su mnogobrojni „grešnici“ jednostavno nestali nakon dolaska u bazu ove kriminalne grupe i da im se od tada gubi svaki trag.

Prema rečima našeg izvora, policija je takođe upala i u ovu bazu. – Kada je policija provalila u Belivukovu bazu, četvorica muškaraca su, navodno, pobegla i za njima policija intenzivno traga. Pretpostavlja se da je ova baza bila toliko uigrana i da je funkcionisala kao jedna velika dobra firma, pod palicom Belivuka.

Imala i svoje čuvare, vozače, ljude koji su obučavali klince za krivična dela – objašnjava izvor iz istrage i dodaje: – U prilog svemu ovome ide i to da stanovnici Pančeva i okolnih sela strepe i žive u strahu od Belivuka i ekipe, koja ih nemilosrdno reketira, otima i uzima im apsolutno sve što imaju. Navodno, ovaj kraj je pod Veljinom navijačkom grupom Principi, iza koje se krije ova kriminalna grupa.

Pronašli snajper

Pripadnici bezbednosnih snaga pronašli su juče, prema nepotvrđenim informacijama, sakriveni snajper na stadionu Partizana!

Policija je uz pomoć pripadnika Žandarmerije i Bezbednosno-informativne agencije od ranog jutra pretraživala prostorije koje je Veljko Belivuk sa svojom kriminalnom grupom koristio na stadionu.

Organi reda su sumnjali da Velja Nevolja ima tajne štekove i ispostavilo se da su u pravu. Policija je najpre pronašla određenu količinu droge, a nešto kasnije u jednoj od prostorija pronađen je i snajper.

Monstruozni zločini

Kriminalna grupa koja je razbijena odgovorna je za seriju najmonstruoznijih zločina, pa možda i u poslednjih nekoliko desetina godina.

Ova organizovana kriminalna grupa sve vreme se krila iza navijačke grupe Partizan i napominjem da to nisu nikakvi navijači nego obični kriminalci. Dokazaćemo svaku pojedinačnu ulogu svakog od njih i nećemo tolerisati nikakve oblike kriminala – izjavio je Ninoslav Cmolić, zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije.

Reperov džip ispred policije

Automobil repera Stefana Đurića Raste, džip „mercedes“, juče je dovezen ispred policije. Prema nezvaničnim informacijama, reper je priveden na saslušanje zbog sumnje da je blizak Velji Nevolji i da ima određena saznanja o iznudi, odnosno reketiranju poznatog jutjubera Bake Praseta.

Inače, Rasta je nedavno pušten iz pritvora u kom je bio pošto je policija kod njega pronašla oko 600 grama marihuane i manju količinu kokaina.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pustolovina u Laoškoj džungli- bez granica sa Andrejem

Kuba i privreda: Nova reforma, otklon od države i okretanje ka privatnicima