in

Čipovani BMW X6 M pokazao nabrijanom Jaguaru F-Pace od 666 KS ko je gazda

Mada, bilo je blizu..

Još jedan vikend, još jedna trka. Ovoga puta to je trka dve moćne evropske mašine. Već smo videli nekoliko impresivnih SUV vozila, podsećajući nas da je svet zaista postao tržište SUV vozila.

Ova vozila sada već redovno učestvuju u pravolinijskim trkama, a kako su ova vozila i veoma brza i moćna na asfaltu, već mogu na dvoboj da izazovu i sportske automobile koji su dosta niži.

Jedan primer impresivnog SUV-a je BMV X6 M, koji sa svojom krovnom linijom nalik kupeu izgleda brzo i u mirovanju i kao da je uvek spreman je za trku. Izazivač? Jaguar F-Pace SVR.

Ali ovo nije uobičajeni F-Pace. Zapravo se zove Lister Stealth, nazvan „najbrži britanski terenac“.

Pored estetske nadogradnje i prilagodjavanja kabine, Stealth ima i zver ispod haube. Nadogradnje poput remenica sa dvostrukim kompresorom, prilagođenih interkulera, vazdušnog filtera i četvorostrukog izduvnog sistema od nerđajućeg čelika omogućavaju 5.0-litarskom V8 da razvije vražjih 666 konjskih snaga (497 kilovata) i 881 njutn metara.

Taj broj dovoljan je da nadjača Bembaru, koji ima 616 ks (459 kV) i obrtni moment od 750 Nm. Stealth je težak 661 kilogram i lakši je od BMV-a, što bi trebalo da mu ide u korist.

To, međutim, nije bilo dovoljno. Uprkos mnogim faktorima koji ukazuju na prednost Stealth-a, BMW X6 M je i dalje pobedio u trci, ali ne sa velikom razlikom. U stvari, oba vozila su zabeležila isto vreme u stojećoj trci od 500metara, ali BMW je tesno prešao granicu malo pre Listera.

Ipak, kompresorski mlin Lister Stealth-a imao je svojih prednosti, posebno u kružnoj trci. Pogledajte drugu i treću trku u videu da biste videli o čemu pričamo.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POMORANDŽA – VOĆE BOGOVA: Zašto bi trebalo da je uvrstite u svakodnevnu ishranu?

nikola jokic

Jokić opet razvalio, Denver srušio Jutu