in , ,

Elon Musk razočaran: “čovečanstvo nikada neće otići na Mars” nakon odlaganja pokretanja regulatora

Bes milijardera iskazan na Tviteru usledio je nakon što je američka Savezna vazduhoplovna uprava odložila lansiranje rakete za 24 sata.

Elon Musk objavio je ljutitu poruku na Tviteru, rekavši američkim saveznim vazduhoplovnim vlastima da “čovečanstvo nikada neće doći do Marsa”, jer nije odobrilo probni let Space X-ovog svemirskog broda kada je on želeo.

Svemirska letelica je bila na lansirnoj rampi i pripremljena za letenje u četvrtak, u potpunosti napunjena gorivom, ali zeleno svetlo za lansiranje nikada nije došlo.

Gospodin Musk je oštro kritikovao “fundamentalno slomljenu regulatornu strukturu” za FAA, koja je otkazala lansiranje u četvrtak do petka, bez objašnjenja na svojoj veb stranici.

Uloga FAA-e u svemirskim lansiranjima je da zabrani komercijalni vazdušni saobraćaj unutar zone lansiranja i da obezbedi da jesve čisto uoči paljenja.

Pišući na Tvitteru, milijarder vlasnik Space X-a rekao je da su pravila FAA prilagođena “za pregršt lansiranih proizvoda iz nekoliko vladinih objekata godišnje. Prema tim pravilima, čovečanstvo nikada neće stići na Mars”.

Musk je Starship i njegovu lansirnu mašinu Super Heavy predstavio 2019. Par je dizajniran da nosi posadu i teret “do Meseca, Marsa ili bilo gde drugde u Sunčevom sistemu” i sleće na Zemlju uspravno umesto vodoravno, rekao je Musk .

Ipak, danas je Musk na svom Tviter nalogu objavio sliku svoje letilice, koja je navodno spremna da poleti danas u toku dana.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vedrana Rudan: Je*eš izvinjenja finoj, mrtvoj Miri

UG: Kаrtel Telekoma i Telenora za uništenje slobodnih medija