in ,

Mihajlović: Karikatura u NIN-u neprimerena i uvredljiva

Izvor: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je karikaturu u poslednjem broju nedeljnika NIN “krajnje neprimerenom i uvredljivom, ali i poražavajućom za celo društvo”.

„Pitam se u kom trenutku prestanemo da budemo ljudska bića koja imaju empatiju i brigu za drugog i počnemo da koristimo baš svaki povod, pa i onaj najteži i najbolniji za žrtve, da od toga pravimo humor? Ne da nije smešno, već je korišćenje teške situacije kroz koju devojke svih ovih dana prolaze za svaku osudu“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je poručila da „svi kao društvo“ moramo pružiti podršku žrtvama nasilja.

„Ovde imamo situaciju da se zarad kritika na račun vlasti zloupotrebljavaju žrtve silovanja. Kome je to prihvatljivo i normalno? Koristiti slobodu izražavanja za podsmeh i ruganje žrtvama, za govor mržnje i gnusne insinuacije je neprimereno, uvredljivo i poražavajuće za celo društvo. Kada je reč o ovakvim stvarima, nema mesta za politiku, ostavite je po strani, poštujte i ne ismevajte žrtve“, istakla je Mihajlović.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Severina podržala novog predsednika SAD-a

Zelić: Prijavljeno 20 neželjenih dejstava vakcine, nema razloga za zabrinutost