in ,

U Hrvatskoj nasilje nad migrantima – suspendovana trojica hrvatskih policajaca

Njihovo ponašanje ocenio je kao težu povredu službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Za sada je utvrđeno da je reč o trojici policajaca koji su “postupali” u radno vreme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane uniforme, kazao je Milina

Šef policije Nikola Milina u petak je izjavio da su trojica policajaca koji su učestvovali u snimljenom nasilju nad migrantima na granici s BiH udaljeni s dužnosti i da protiv njih sledi disciplinski postupak.

Milina je kazao da je radna grupa, oformljena nakon što je u medijima objavljen snimak na kojem maskirane osoba s delovima policijske opreme tuku migrante, otkrila da se radi o službenicima interventne policije.

Njihovo ponašanje ocenio je kao težu povredu službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Za sada je utvrđeno da je reč o trojici policajaca koji su “postupali” u radno vreme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane uniforme, kazao je Milina.

“Naše je da ovo rasvetlimo do kraja. Ne želimo da bilo koji pojedinačni slučaj utiče na pohvale koje hrvatska policija dobija u zaštiti spoljne granice EU, ali i drugim poslovima”, kazao je.

Ponovio je i da nema naredbi o nasilju i da kao glavni direktor lično najmanje tri puta nedeljno načelnike policijskih uprava upozorava da nije dopuštena nikakva nezakonita upotreba sile, posebno prema ranjivim kategorijama, među kojima su i migranti.

Da su migrante tukli policajci ranije je potvrdio i hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, nakon sastanka ministara unutrašnjih poslova država članica EU-a, javile su agencije.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Nemačkoj počinje suđenje stogodišnjaku, čuvaru u nacističkom logoru

Ukrajinski poslanik koji istražuje korupciju umro u taksi vozilu