in

Preminula žena koja je napisala najveće hitove ex-yu muzike

Rođena je 4. novembra 1953. u Beogradu gde je završila osnovu i srednju školu

Marina Tucaković

Jedna od najpoznatijih tekstopisaca u bivšoj Jugoslaviji Marina Tucaković preminula je večeras u 67. godini. Informaciju za Telegraf potvrdio je njen suprug Aleksandar Radulović Futa.

Marina Tucaković je duže vreme bolovala od teškog oblika raka, a poslednjih nekoliko dana je bila priključena na respirator zbog zaraze koronavirusom.

Poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gde je prebačena nakon što joj se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

Marini je početkom 2018. godine dijagnostifikovan zloćudni karcinom dojke.

Njen sin Milan Laća Radulović je protekle sedmice na društvenim mrežama otkrio kako je jako loše i da je rak dojke s kojim se bori već nekoliko godina uznapredovao.

“Rak s metastazama na jetri. Plućima. Mozgu. Kostima”, napisao je na svom profilu na Twitteru.

Autorka je tekstova brojnih muzičkih hitova – sarađivala je sa velikim folk i pop zvezdama.

Između ostalih, napisala je tekstove brojnih pesama Zdravka Čolića među kojima su numere “Čija je ono zvijezda” i “Noć mi te duguje.

Autorka je tekstova kompozicija Olivera Dragojevića “Šta to bješe ljubav”, Zane “Dodirni mi kolena”, Harisa Džinovića “Poznaću te po meraku”, Džeja “Nedelja”, Željka Samardžića “Grlica”, Severine “Unaprijed gotovo”…

Rođena je 4. novembra 1953. u Beogradu gde je završila osnovu i srednju školu. Već kao mlada osoba okušala se kao tekstopisac, a vrlo brzo je postala popularna širom bivše Jugoslavije.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 19. septembar 2021. godine

vila galeb

Prostrana i jednostavna Titova vila u Igalu dašak prošlog vremena