in ,

Ako parkirate auto pored puta, vrata nikada ne otvarajte levom rukom

U Holandiji vozači obraćaju pažnju na ove stvari, pa mnogo češće koriste desnu ruku

Prilikom izlaska iz automobila skoro svaki vozač levom rukom otvara vrata. Međutim, ovo nikako nije dobra ideja jer može biti opasna po život.

Nakon što parkirate automobil uz put, okrenite se i desnom rukom otvorite vrata. Na ovaj način ćete okrenuti glavu unazad i imati priliku da na vreme vidite da li prolazi biciklista ili motociklista pored koga biste mogli da srušite otvaranjem vrata, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata i verovatno vas povrediti.

To se dešava češće nego što mislimo. Na primer, biciklista ne može znati da će vozač baš u tom trenutku izaći iz vozila, a vozač ne posmatra šta se dešava na putu, već automatski hvata rukom vrata levom rukom i otvara ih. Ovo su sekunde koje mogu značiti život ili smrt.

Otvaranje vrata desnom rukom zapravo primorava vozača da okrene gornji deo tela, a tada mu je mnogo veći deo puta u vidnom polju. U Holandiji vozači obraćaju pažnju na ove stvari, pa mnogo češće koriste desnu ruku. Sve je stvar navike i neko nam ukazuje na potencijalni problem o kojem do tada nismo ni razmišljali, piše CountriLiving.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

policija bec

U policijskoj akciji u Beču razbijena balkanska narko banda: Uhapšeni državljani Srbije, Crne Gore i Hrvatske!

horoskop

Dnevni horoskop za 20. avgust 2021. godine