in

Burna rasprava Dačića sa Borisom Tadićem pred kamerama (VIDEO)

dacic i tadic

Govoreći o zahtevu za razdvajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, Dačić je naveo da je Tadić podneo ostavku godinu dana ranije kako bi se ti izbori održali istovremeno.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić smatra da će vlast imati prednost, kakav god dogovor da se postigne u dijalogu o izbornim uslovima, dok predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, koji predsedava dijalogom vlasti i opozicije, veruje da izborni uslovi neće doneti nikakvu prednost.

Razgovor je bio zanimljiv, pominjala su se nekadašnja vremena i nekadašnje vlasti, ko je nervozan, bivši lider URS-a Mlađan Dinkić, a jedan od učesnika je pitao i “ko je Zoza?”, a zapravo se radilo o voditelju emisije Zoranu Stanojeviću.

Tako je Dačić, obraćajući se Tadiću, rekao da su on (Tadić) i nekadašnji predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica zajedno bili kod predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i da je “falila jedna stolica ko će da sedne.”

Takođe, Dačić je rekao i da su “svi vaši koji su derivati DS bili na vlasti”, dok je Tadić odgovorio: “Svi smo bili na vlasti, ali se nismo svi isto ponašali”.

Dačić je u jednom trenutku dobacio i da u razgovoru ne bi trebalo da bude nervoze.

“Bez nervoze, sve je u redu”, govorio je Tadiću, koga je i pohvalio tokom razgovora, na šta mu je lider SDS odgovorio “nemoj da me hvališ, molim te.”

“Ajde Ivice, možeš bolje” Tokom emisije Dačić je upitao Tadića: “Sećate se kako ste me vi i Dinkić terali da promenimo zakon o informisanju, a ja nisam hteo da glasam”? Dodao je i da mu je Dinkić u Tadićevoj kancelariji rekao da “hoće da ga ubije”.

“Nikoga nisam terao na bilo šta, nemojte da izmišljate”, odgovorio je Tadić, koji je na jednu od Dačićevih opaski odgovorio da je “naučio rečenice koje su ti dali iz SNS, ajde Ivice, možeš ti više i bolje”.

Dačić je tokom gostovanja naveo da opoziciji 5. oktobra nisu bili potrebni pregovori jer su, kaže, imali glasove, a sada ih nemaju.

Tadić i Dačić su o izbornim uslovima govorili za Jutarnji program RTS, a predsednik SDS smatra da će vlast imati prednost zato što je, kako je naveo, do izbora ostalo malo vremena i nema mogućnosti da se na “ozbiljan demokratski način” prodiskutuje svako političko pitanje u Srbiji da bi se građanima dala prilika da eventualno promene svoje stavove.

“Ti stavovi su godinama utvrđivani od strane vlasti i vladajuće koalicije, Aleksandra Vučića, medija pod njegovom apsolutnom kontrolom, a sada je ostalo kratko vreme. Ali to ne znači da se ne treba boriti i u ovim okolnostima za bolje izborne uslove, jer i mala pobeda je vrlo značajna u ovom trenutku”, kazao je Tadić.

Greška bojkotaških stranaka

Dodao je da moraju da se bore i da se nisu borili 5. oktobra Slobodan Milošević bi i dalje bio na vlasti, a 2004. godine bi, kako kaže, pobedio Tomislav Nikolić i Srpska radikalna stranka bi bila na vlasti sve ovo vreme.

Naveo je da ne pripada ideološkim bojkotaškim strankama koje su, kako je rekao, napravile ogromnu grešku zbog bojkota na lokalnom nivou, što je, kaže, urušilo infrastrukuru i smanjilo mogućnost za borbu na sledećim izborima.

Tadić je kazao da ne misli da je moguće da se izmene izborni uslovi da budu fer i dodao da nisu bili fer ni 5. oktobra, kao i da izborni uslovi sami po sebi ne obezbeđuju pobedu već da je obezbeđuju hrabrost i sposobnost da se izađe u javnost sa novim politikama.

Dodao je da bi bilo dobro da REM bude smenjen zbog toga što, kako tvrdi, ne poštuje zakon, a izabran je da upravlja radiodifuznim sektorom, koji je nacionalno dobro.

Dačić: Opozicija se bori za vlast, a ne za principe

Dačić je naveo da mu se, gledajući Borisa Tadića, čini kao da nikad nije bio na vlasti i rukovodio zemljom, uključujući i RTS.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

jan bratu

Šef misije OEBS-a u Srbiji: Bitno je zaštititi Srbe, izjave Kurtija ohrabruju najgori deo kosovskog društva

Kosovska ministarka najavljuje recipročne mere prema Srbiji…