in

Vanredno stanje u Dečanima: Vodom se otrovalo oko 900 građana

decani

Opština Dečani proglasila je danas vanredno stanje zbog sumnje na masovno trovanje vodom oko 900 žitelja koji su zatražili lekarsku pomoć i dva smrtna slučaja za koja se takođe sumnja da su pruzrokovana trovanjem vodom.

Vanredno stanje, kako su preneli mediji na albanskom jeziku objavio je gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj a sumnja se da je uzrok trovanja neispravna gradska voda iz vodovoda “Hidrodrini”.

Iako se i dalje očekuje odbukcini nalaz preminulih osoba kako bi se tačno utvrdio uzrok smrti dve osobe, kosovski Institut za javno zdravlje objavio je da su od šest testiranih uzoraka vode iz Dečana u dva uzorka pronađene sumnjive bakterije ali da se tek očekuje laboratorijsko ispitivanje vode.

Inače, od oko 1100 Srba koliko ih je do 1999 godine živelo, osim monaha u manastiru, u ovoj metohijskoj varošici Srba više nema. Prema saznanjima “Novosti” na neispravnu gradsku vodu monasi su ukazivali pre nekoliko godina zahtevajući analizu ali kako nije bilo rezultata od tada koriste isključvo flaširanu vodu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pogledajte: Intervju sa Unićem za pamćenje i sva vremena!

federer

Federer ne ide na Olimpijske igre