in

Grafit “Srbe na vrbe” osvanuo na zgradi Počasnog konzulata Srbije u Plovdivu

Na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit „Srbe na vrbe“, a nakon te sramne provokacije saopštenjem se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo je pozvalo nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta.

-Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje. Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države hrvatske, i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama Bljesak i Oluja-piše u saopštenju ministarstva.

U Ministarstvu navode da su uvereni kako nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i veruju da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvijetljen a počinilac priveden pravdi, prenose Novosti.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ubijen predsednik Haitija, upucana i prva dama

predrag rajic

Rajić: Kad je Krivokapić nastavio kontinuitet vlasti Mila Đukanovuća logično je da je krenuo u napad na novinare koji mu smetaju jer ga opravdano kritikuju!