in

Zgrada kod Majamija kompletno srušena, i dalje 121 osoba nestala

zgrada majami

Preostali delovi urušene zgrade u Surfsajdu kod Majamija srušeni su zbog najavljene tropske oluje Elsa, koja se na Floridi očekuje u utorak ili u sredu. Najmanje 24 osobe su poginule kada se stambena zgrada srušila 24. juna.

I dalje se kao nestala vodi 121 osoba, ali je potraga privremeno obustavljena.

Načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava rekla je da će se potraga nastaviti posle rušenja, koja se dogodilo 11 dan od urušavanja dela stambene zgrade.

“Osećam olakšanje jer je zgrada bila nestabilna i ugrožavala je potragu za nestalima. Zaglavili smo se i nismo mogli da priđemo određenom delu ruševina. Spasioci kažu da ima pukotina koje bi mogli da pretraže u potrazi za nestalima”.

Bilo je potrebno samo nekoliko sekundi da preostali deo 12-spratnice bude potpuno sravnjen sa zemljom, a iznad mesta gde je bila zgrada nadvijao se gust dim.

Stambena zgrada je potpuno srušena u nedelju uveče

Nadležni su upozorili stanare okolnih zgrada da ostanu unutra i zatvore prozore.

Umesto da tradicionalno slave Dan nezavisnosti 4. jul vatrometom i zabavama, stanovnici Surfsajda su ostali kod kuće, a grad Majami Bič otkazao je proslavu.

Još nije utvrđeno zbog čega se srušio deo stambene zgrade stare 40 godina. Izveštaj inženjera iz 2018. pokazao je da su postojala oštećenja na zgradi koja su sad u fokusu istrage.

Stanovnici druge zgrade u Nort Majami Biču evakuisani su jer su i tu pronađena ozbiljna oštećenja u betonu i električnim instalacijama.

(Rojters, VOA)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tak na usi

Atak na uši

praznici amerika

Četvrti juli, Džuntint i značenje američkih nacionalnih praznika