in

Vulin Vljori Čitaku: Ko nema svoju istoriju, mora da krade tuđu, ovog puta rešili su da ukradu Kosovski boj!

Vulin Aleksandar

Ne znam da li su to Šiptari sami smislili ili im je neko pomogao, ali znam da bi po toj priči Vljora Čitaku kao Kosovka devojka vidala rane Bedžetu Pacoliju potomku Orlovića Pavla. Rekli bi oni i da je Obilić Šiptar nego se plaše da to Erdogan ne shvati lično. Ako političari u Prištini stvarno veruju u svoje gluposti onda čudi zašto u Prištini nema spomenika knezu Lazaru i zašto se glavna ulica ne zove Kosovskih junaka, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući napade Čitaku i Pacolija na Grenelovu čestitku povodom srpskog praznika Vidovdana.

Na Gazimestanu Šiptari puštaju stoku da pase, na mestu stradanja hrišćanskih vitezova grade pogone i kuće, seku borove koji obilježavaju borbeno mesto srpske konjice, pokreću peticije kojima se traži rušenje spomenika junacima Kosovskog boja, a sećanje na bitku proglašavaju srpskim šovinizmom. Malo im je što su Srbima oteli kuće i njive, sada hoće da nam otmu i istoriju i sećanje.

Narod koji ni na jednom delu teritorije na kojoj živi nema ni jedan spomenik kulture ispod kojeg stoji njegovo ime je narod koji mora da pokuša da otme od Srba ono što njihovi preci nisu uspeli ni da izgrade ni da zasluže. A čak i da im neko poveruje i pripiše sve što su Srbi na Kosovu i Metohiji stvarali vjekovima šta bi Šiptari radili sa istorijom koje nisu dostojni i vrednostima koje ne razumeju, rekao je ministar Vulin.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fudbal

Zoran Kesić: Kako mi je Rom koji je ime dobio po mom ocu spasao nogu da je ne pojedu kučići

Ukrajina izbacila Švedsku s Evropskog prvenstva